elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament no veu incompliment en el contracte del teatre Calderón

  • En setembre es realitzarà la presentació de la programació fins gener

El regidor de Cultura Paco Agulló ha volgut sortir davant de les declaracions fetes pel Partit Popular que posaven en dubte l’acompliment i el manteniment del teatre Calderón.

En concret Agulló ha volgut aclarir vàries coses, que de forma malintencionada els Populars han declarat. Segons el regidor de Cultura: “en les acusacions fetes pel Partit Popular hi ha vàries coses que no són com diuen. Per començar amb el tema dels acomiadaments i l’incompliment contractual. Segons contracte calen haver unes places fixes per poder cobrir la temporada, que s’estableix al llarg de 10 mesos anuals. En aquest cas la mateixa empresa adjudicatària ens ho aclareixen ja que els treballadors de sala, tècnics, taquilla, administració tenen un contracte fixe-discontinu, qüestió que suposa que en cap moment se’ls ha acomiadat, sinó que es regeixen per un tipus de contracte adaptat tal i com s’estipula al plec de condicions que explicita 10 mesos de treball i dos de descans”.

Un altra de les qüestions abordades per la regidora popular Rosa Sánchez eren les seves crítiques envers el manteniment del Teatre. “Cal recordar que la UTE guanyadora s’encarrega del treball tècnic i que per tant té vàries opcions per portar endavant el manteniment del mateix. De fet és ara en el període estival quan com és habitual estan realitzant-se totes eixes mesures preventives per a tenir el nostre Teatre en les millors condicions possibles cara a la propera temporada. De fet n’hi ha fins a vuit empreses implicades en el seu manteniment: Enilec, ElKo, Audio-net, Servand Neteja, Revisions d’aire condicionat, Serclim Alcoy llanterneria, i quatre empreses més fent les millores arquitectòniques estipulades per contracte, de les quals per cert el 90% son empreses d’Alcoi. No veiem, com suposeu, cap incompliment contractual tampoc en aquest sentit” argumenta Agulló.

Respecte al manteniment la pròpia empresa adjudicatària ha volgut respondre les crítiques: “segons es desprèn per les declaracions del Partit Popular, el manteniment al mes de juliol devien fer-lo els mateixos empleats del teatre. Però si això hagués estat així incompliríem varis convenis col·lectius. En eixe aspecte nosaltres hem contractat empreses autoritzades per tal d’obtenir els certificats i els butlletins oficials. El personal de taquilla o el tècnic del teatre no poden realitzar tasques de desratització, fumigació i manteniment de la fusta, ja que tal i com hem dit no està dins de les seues tasques tal i com figuren al contracte i si que s’especifica que el manteniment integral, preventiu, el ordinari i el normatiu-tècnic-legal el realitzaran expressament empreses i tècnics especialistes autoritzats pels diferents organismes que regulen cada sector”.

Finalment des de la Regidoria s’anuncia que a principis de setembre “s’anunciarà la nova programació del Teatre Calderón, com va sent habitual i tònica normal. Una temporada carregada de bons i variats espectacles, que de segur agradaran al públic alcoià. Seguint la tradició s’anunciarà al setembre. Encara que és cert que una vegada en els darrers anys s’ha avançat la publicació de la programació. Sols una. Curiosament en any d’eleccions i per part del propi Partit Popular. Cadascú en aquest sentit, que agafe les seves pròpies conclusions”, finalitza Agulló.

Subir