elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament incauta a Ortiz mig milió d’euros procedents dels avals de la construcció del bulevar

  • L’incompliment està ratificat pel Consell Jurídic Consultiu

L’Ajuntament d’Alcoi ha incautat a la constructora “Enrique Ortiz e Hijos” un total de 543.493,40€ corresponent als avals dipositats pel contracte signat del projecte de construcció del bulevar. Cal recordar que aquest contracte acordat per l’anterior Govern hagués costat als alcoians i alcoianes al voltant de 27 milions d’euros en cas d’haver-se arribat a executar.

El Govern municipal ha volgut exercir la clàusula contractual per la qual es procedia a la confiscació dels avals donat que s’han incomplit per part de la constructora una sèrie de requisits mínims. Val a dir que aquest incompliment de contracte ha estat ratificat pel Consell Jurídic Consultiu, al seu dictamen del 7 de març de 2013. Com ja es va indicar, el projecte presentava moltes deficiències que, en cas de procedir a reparar-se adequant l’obra, hagueren suposat un increment de més del 30% del valor del projecte en el seu conjunt, raó per la qual s’ha pogut dur a terme l’esmentada rescissió del contracte.

Al llarg dels propers dies, segons han confirmat a l’Ajuntament d’Alcoi responsables de l’entitat bancària dipositària dels avals, es procedirà a l’ingrés en efectiu de l’esmentada quantitat, donat que s’han resolt ja tots els tràmits pertinents per poder dur-se a terme l’operació.

Segons la regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano “hem aconseguit posar fi al despropòsit que hagués suposat la construcció del Bulevard i que implicava l'endeutament de la nostra ciutat en més de 27 milions d'euros, si ens atenem a les circumstàncies que el PP va contractar. La resposta de l’actual Govern era i és clara: si bé cal fer actuacions en eixa zona, el fet d’haver-se executat l’obra que es va contractar ens hagués endeutat a tots els alcoians i alcoianes durant anys i anys”.

Per a la regidora, “com sempre, aquest Govern vetlla pels interessos dels seus ciutadans. En aquest tema hem rescindit el contracte sense haver d'indemnitzar al contractista. Però no sols això, sinó més aviat al contrari: li hem confiscat les garanties dipositades, donat que el projecte estava mal redactat i hagués suposat una despesa extra als nostres ciutadans”.

Subir