elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament demana una reunió a Subdelegació per tractar els robatoris de cable

  • Amb la intenció d’estudiar mesures de control i pautes de col•laboració entre les administracions

Al llarg dels darrers mesos Alcoi, com moltes altres ciutats, està patint un continuat espoli de diferents instal·lacions, en què els lladres s’emporten qualsevol objecte de metall així com elements de diversos materials. Els robatoris estan sent especialment greus en el cas de les instal·lacions elèctriques i telefòniques, uns delictes que en el cas d’urbanitzacions i àrees disseminades poden provocar situacions complicades en cas de produir-se alguna emergència.

Malgrat que la competència en seguretat correspon al Govern central, l’Ajuntament ja ha posat en marxa algunes mesures per tractar d’evitar aquest espoli que, a banda de deixar importants pèrdues pel cable que s’ha de reposar, en moltes ocasions s’acompanya de destrosses que encara provoquen més dificultats per a les malmeses arques municipals. D’una banda, la Policia Local ha incrementat la seua vigilància en polígons, edificis públics, urbanitzacions, parcs i jardins i altres àrees de la ciutat susceptibles de patir aquests robatoris. I d’altra, s’han començat a instal·lar, tal com es va anunciar fa unes setmanes, dispositius d’alarma silenciosa que permeten evitar els robatoris en el moment en què es produeix un tall del fil elèctric.

Però el Govern municipal entén que per evitar els robatoris de cable encara són necessàries més mesures. Per això, l’alcalde Toni Francés ha remés una carta al subdelegat del Govern a Alacant Alberto Martínez Díaz, sol·licitant una reunió per tal de tractar l’adopció de mesures per incrementar el control a tot el terme municipal, i “fixar una sèrie de pautes de col·laboració entre l’administració local i l’estatal de cara a evitar possibles robatoris”.

En paraules del propi alcalde Francés, “des de l’Ajuntament, especialment des de la Policia Local i la Regidoria d’Obres i Serveis, estem fent tot el que està a la nostra mà per evitar els robatoris, i sabem que tant la Policia Nacional com la Guàrdia Civil estan fent un important treball per tal de posar fi als constants robatoris que estem patint. Però creiem que les administracions podríem col·laborar encara de forma més estreta i coordinada per tal d’aplicar més control i vigilància a les zones que es poden veure afectades per aquests delictes. Per això, demanem a Subdelegació una reunió per tractar el tema i buscar noves fórmules de cooperació entre els cossos de seguretat, per tal d’aconseguir una reducció d’aquesta onada que fa mesos que ens està provocant molts problemes i que afecta a la tranquil·litat dels nostres ciutadans”.

Subir