elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament d’Alcoi resol els desperfectes dels carrers Azorín i Pintor Laporta

L’Ajuntament d’Alcoi resol els desperfectes dels carrers Azorín i Pintor Laporta
  MÁS FOTOS
  L’Ajuntament d’Alcoi resol els desperfectes dels carrers Azorín i Pintor Laporta - (foto 2)
  L’Ajuntament d’Alcoi resol els desperfectes dels carrers Azorín i Pintor Laporta - (foto 3)

  La setmana passada dos carrers de la ciutat d’Alcoi, Azorín i Pintor Laporta, van sorprendre als veïns amb unes avaries greus causades pel mateix tipus de problema: el trencament de les canonades d’aigua situades al subsòl de la ciutat, en concret al clavegueram, que van obligar a tancar el trànsit per seguretat. A ambdós carrers la rapidesa en la verificació de la causa del contratemps ha estat clau per a que el cost de la reparació haja estat molt inferior al previst inicialment.

  Aquests obstacles han estat a conseqüència de filtracions que venien produint-se des de feia temps, segons les indicacions tècniques. De fet, aquestes esquerdes a les canonades havien causat alguna petita inundació en diferents cases confrontants. Una vegada detectades les causes, les previsions per a la reparació dels carrers apuntaven a obres costoses i molestes, pel que des del Departament d’Obres i Serveis es van tramitar els expedients per a la seua reparació d’urgència. Si bé les primeres dades apuntaven a un cost de reparació de vora els 20.000 euros del carrer Azorín i dels 50.000 euros del carrer Pintor Laporta, eixa xifra una vegada avançada la reparació es pot rectificar a la baixa; situant el seu cost entre els 4.500-5000 euros la d’Azorín i els 18.000-19.000 euros de la de Pintor Laporta.

  Per al regidor d’Obres i Serveis Natxo Gómez “els problemes que han sorgit als dos carrers, han estat solucionats de forma ràpida i amb un cost menor del previst. Per sort, i gràcies a la ràpida intervenció de l’Ajuntament, un problema que podria haver estat molt més greu ha pogut ser intervingut amb les menors molèsties per als veïns”.

  “La negligència i la falta de manteniment del clavegueram durant la gestió del PP està propiciant que cada vegada tinguem més problemes i obres d’emergència, degudes a trencaments a conseqüència de l’antiguitat de les instal·lacions. Aquestes inversions són necessàries, ja que poden causar greus desperfectes i sobretot molèsties i fins i tot problemes greus als veïns. Actualment tenim previstes noves actuacions per evitar el que ha passat a aquests dos carrers, ja que el clavegueram es bàsic per a la ciutat”, subratlla Gómez.

  Subir