elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament i la Coordinadora pel Valencià renoven els seus lligams de col•laboració

L'Ajuntament i la Coordinadora pel Valencià renoven els seus lligams de col•laboració
  • Ambdues entitats han signat un nou conveni de col•laboració

L'Ajuntament d'Alcoi i la Coordinadora pel Valencià de l’Alcoià i el Comtat han renovat els lligams de col·laboració que mantenen des de fa anys. La Coordinadora pel Valencià, entitat federada amb Escola Valenciana, desenvolupa una llarga sèrie d'activitats a les nostres comarques, des de la seua creació fa més de 25 anys, en defensa de l'educació i de la cultura, i amb aquest conveni ambdues entitats coorganitzaran tot un seguit d’activitats durant els pròxims anys.

Segons el president de la Coordinadora Francesc Gisbert, “entre les activitats que es porten a terme hi ha les populars Trobades d'Escoles Valencianes, que apleguen milers de participants en cada edició, i que enguany tindran lloc a Onil”. Altres activitats a destacar són el programa del Voluntariat pel Valencià, que consisteix a posar en contacte una persona que parla valencià amb altra que el vol aprendre per què practiquen la llengua; les campanyes de cinema a l'escola; la lectura col·lectiva del Tirant; l'Encontre Anual d'Ensenyants de l'Alcoià-Comtat; activitats de formació en centres educatius i adreçades a les famílies, etc.

Enguany, en aquest marc de col·laboració i entre les iniciatives més recents, hi ha la campanya "Vine al Centre de la Fantasia", per dinamitzar el comerç local i aproximar els més menuts a la cultura. Una campanya en què participen comerços, escoles i mitjans de comunicació de tota la ciutat.

Segons el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “aquest conveni reforça els lligams entre la Coordinadora i l’Ajuntament i posa de manifest la importància que té per al Consistori la promoció i ús del valencià en la nostra ciutat. Aquesta és una prioritat per al Govern de la ciutat”.

Tant el regidor Jordi Tormo, per part de l'Ajuntament, com Francesc Gisbert, en representació de la Coordinadora, han manifestat la seua satisfacció i voluntat de continuar compartint projectes en favor del món educatiu i cultural de la ciutat d'Alcoi. La Coordinadora té convenis de col·laboració amb Muro, Cocentaina i la Universitat Politècnica de València-Campus d'Alcoi.

Subir