elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L'Ajuntament buida de vehicles abandonats el recinte firal

  • Els vehicles retirats per la grua municipal disposaran d’un espai prop de la que serà nova ubicació de la Policia Local

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alcoi ha acordat amb les autoritats judicials que es puguin anar duent totes les restes de vehicles abandonats que romanien en el Parc del Recinte Firal a un centre de tractament d'automòbils per a la seva destrucció i reciclat. Eixe acord ha pogut ser aconseguit gràcies a les negociacions que s’han portat a terme al llarg dels darrers mesos.

L’Ajuntament d’Alcoi considerava important la reducció d'aquests nombre vehicles ja que cal destacar que el parc conté al voltant de 200 automòbils molts d’ells abandonats o que formen part d'expedients jurídics. Per la seva banda l'administració de Justícia ha entès que no es poden mantenir aquests vehicles abandonats indefinidament, alguns dels quals provenen des de l'any 90.

Per al regidor de Seguretat Jordi Martínez: “El recinte firal d'Alcoi es va convertir durant el mandat del Partit Popular en un cementiri d'automòbils desballestats. Tant vehicles abandonats pels seus propietaris, com d’altres que estaven en processos judicials, fins i tot els propis vehicles que recull la grua diàriament eren els vehicles que s'emmagatzemaven en el recinte firal, deixant aquest espai com una zona degradada del barri del Viaducte”.

Segons Martínez: “el Govern Municipal ha decidit que cal prendre mesures per a que l'espai del Recinte Firal no sigui un abocador d'automòbils. La primera mesura serà dur els vehicles retirats per la grua municipal diàriament a un espai proper a la nova Comissaria de Policia Local la qual cosa facilitarà la gestió de multes i recollida per part dels ciutadans. En aquest espai únicament romandran els vehicles que siguin retirats perquè puguin ser recuperats pels seus propietaris”.

Segons comunica el regidor de Seguretat i Mobilitat “l’Ajuntament habilitarà un altre espai municipal per als vehicles abandonats en altra ubicació perquè sigui l'espai on es pugui gestionar els automòbils que els propietaris deixen en el carrer. Es gestionarà en el mínim temps possible la seva eliminació com residu, no permetent que es perllongui durant molt temps l'abandó del mateix”.

Tal i com indica el regidor “per als els vehicles immersos en procediments judicials, es negociarà amb l'administració de Justícia la ubicació d'aquests vehicles ja que no pot l'Ajuntament cedir espais municipals gratuïtament per a aquest tipus d'elements. S'habilitarà altre espai amb menys impacte que l'actual per al seu dipòsit i posterior eliminació. El que si serà clar és que en espais municipals no poden servir com abocador de vehicles que corresponen a la gestió d'altres administracions. Amb aquesta gestió recuperem espais tan valuosos com el recinte firal i netegem el que durant molts anys era un cementiri de cotxes municipal”.

Subir