elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’Ajuntament aposta per l’eficiència energètica

L’Ajuntament aposta per l’eficiència energètica
  • S’estan provant lluminàries amb un consum menor a l’actual de tecnologia LED

Des de la regidoria de Obres i Serveis i seguint amb la política ambiental acordada mitjançant el PAES i la regidoria de Medi Ambient s’ha començat a realitzar canvis en les lluminàries d’Alcoi, en concret i tal com es va anunciar s’han substituït 26 llums de Sodi i Vapor de Mercuri del inici de la avinguda d’Andalusia.

En aquesta actuació s’han reemplaçat llums que tenien un consum de 150 y 250W per unes altres amb tecnologia LED de la marca ‘Socelec’, que tan sols tenen un consum de 19W. El resultat pel moment segons apunten des de la regidoria és molt satisfactori ja que com es pot veure actualment la il·luminació està sent molt eficient i uniforme, sense donar cap sensació d’ombres a pesar de l’arbrat tan frondós que té aqueixa avinguda. La nit del 3 al 4 de juliol es van connectar per primera vegada i es van realitzar mesuraments fotomètrics per part dels tècnics municipals fins les 23 hores i amb la presencia del regidor Natxo Gómez comprovant que la il·luminació es més que adequada per a la via i acord a les normatives vigents que ho regulen.

Segons el regidor d’Obres i Serveis Natxo Gómez: “l’estalvi econòmic també es prou notable i on abans es pagaven 3.512,32€ anuals d’electricitat ara pagarem tan sols 297,51€, que ens dona un període d’amortització de 3 anys. Amb l’avantatge afegit que el manteniment dels LEDS és nul, ja que tenen una vida de fins 16 anys, contràriament als 5 anys de les que hi ha actualment instal·lades en la resta d’Alcoi. Per tant el manteniment es reduirà simplement a la neteja de la farola”.

“Des de la regidoria d’Obres i Serveis i la regidoria de Medi Ambient l’aposta per l’estalvi energètic és una de les prioritats i anirem realitzant accions d’aquest tipus per tal d’acomplir amb el Pacte d’Alcaldes i de pas fer una ciutat energèticament eficient” finalitza Gómez.

Subir