elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’agregada cultural de l’Ambaixada de Noruega va visitar Alcoi

L’agregada cultural de l’Ambaixada de Noruega va visitar Alcoi - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  L’agregada cultural de l’Ambaixada de Noruega va visitar Alcoi - (foto 2)
  L’agregada cultural de l’Ambaixada de Noruega va visitar Alcoi - (foto 3)

  Ahir dijous va visitar la nostra ciutat l’agregada de Cultura i Comunicació de l’Ambaixada de Noruega a l’Estat espanyol, Lotte K. Tollefsen, per tal de conèixer els diferents projectes que es porten a terme a la ciutat per recuperar i posar en valor la història de l’Hospital Sueco-noruec.

  La diplomàtica va ser rebuda per l’alcalde Toni Francés i pel regidor de Cultura Paco Agulló, junt amb l’historiador Àngel Beneito. Després de donar-li la benvinguda, Tollefsen va poder visitar l’exposició d’Antoni Miró instal·lada fins a ahir a la Llotja Sant Jordi, dedicada a l’Hospital. A continuació, també va visitar el propi edifici del Viaducte que va acollir el projecte de solidaritat internacional, i va acudir a l’estudi del propi pintor Antoni Miró al Mas del Sopalmo. A més d’Agulló i Beneito, van acompanyar a l’agregada cultural la regidora de Cultura de l’Alfàs del Pi Rocío Quijano i l’assessora municipal en la comunitat de residents noruecs d’aquesta localitat de la Marina Baixa, Elisabeth Marondi.

  Paco Agulló comenta al respecte de la visita que “vam voler que l’Ambaixada coneguera de primera mà la feina que s’està portant a terme des de fa anys en matèria de la recuperació i projecció d’aquesta experiència de solidaritat internacional, especialment a càrrec d’Àngel Beneito i de diverses entitats i persones d’Alcoi que han treballat molt i molt bé en aquest tema. I també que tingueren oportunitat de visitar la gran exposició d’Antoni Miró en memòria de l’Hospital. Així, vam poder parlar per seguir treballant en la posada en valor d’aquesta experiència històrica”.

  Agulló destaca que després d’aquest primer contacte hi ha un compromís per part d’ambdues parts, Ajuntament i Ambaixada, per seguir treballant en la difusió i projecció de la història de l’Hospital: “Vam tractar la possibilitat d’obrir vies per a que les exposicions que ha promogut l’Ajuntament, una històrica sobre la història de l’Hospital i aquesta artística amb l’obra d’Antoni Miró, puga ser exhibida a Madrid. Però també per a que les exposicions i diferents materials sobre el tema puguen arribar també als propis països escandinaus, que van ser els promotors i protagonistes d’aquest bell exemple de solidaritat internacional. La nostra intenció és seguir treballant per contribuir a recuperar memòria històrica i a posar en valor un exemple únic i irrepetible de solidaritat en plena guerra com el que va acollir la nostra ciutat, i per això seguim ampliant els contactes i els aliats amb els quals treballar amb aquest objectiu”.

  Subir