elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Pàrking de la Rosaleda

El jutjat dóna la raó a l’Ajuntament en la sanció imposada a Enrique Ortiz e Hijos per la falta de manteniment

  El Jutjat Contenciós-Administratiu número 1 d’Alacant ha fallat a favor de l’Ajuntament d’Alcoi en relació a la demanda interposada per la mercantil Enrique Ortiz e Hijos SA i UTE Rosaleda, per l’expedient sancionador imposat per l’administració local a conseqüència d’una falta reiterada de manteniment del pàrking de la Rosaleda, que explota en concessió.

  El jutge considera ajustada a dret la decisió municipal degut a que el manteniment de les instal•lacions del pàrking corre a càrrec de la UTE adjudicatària de la concessió, conforme ve especificat al propi contracte.

  En el seu dia l’Ajuntament va requerir a l’empresa per a que duguera a terme la reparació de vàries zones de l’establiment afectades de filtracions d’aigua i humitats. Davant la passivitat de l’empresa en escometre les obres pertinents, l’Ajuntament, mitjançant el Departament de Contractació, va imposar sancions econòmiques a la UTE, que finalment van donar fruits perquè l’empresa va dur a terme la reparació necessària.

  La pròpia empresa, no obstant, va recórrer la decisió administrativa al contenciós sol•licitant de l’Ajuntament una indemnització per danys i perjudicis de 23.506,54 euros, que ara el Jutjat ha dit que no els corresponen i que l’Ajuntament pot exigir a l’empresa el manteniment i conservació del pàrking fins que acabe la durada del contracte de concessió.

  Segons la regidora de Règim Jurídic Lorena Zamorano, “és una sentència de transcendència important per la duració d’aquest contracte, al qual li queden molts anys per davant. Això ens permetrà en un futur requerir a l’empresa tantes voltes com faça falta per a que complisca les seues obligacions de conservació i manteniment, donant un ús digne i de qualitat als alcoians, que prou estem tenint ja suportant el disbarat que aquesta empresa i el govern del PP van fer en els diners de tots. Per tant, obligar-los com a mínim a que la mantinguen com cal”.

  Subir