elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Isabel-Clara Simó rep dissabte les distincions de Medalla d’Or de la Ciutat i Filla Predilecta d’Alcoi

  • L’Ajuntament ha rebut 92 adhesions per part d’universitats, ajuntaments, partits polítics, organismes oficials, sindicats, entitats culturals i particulars

Aquest dissabte l’Ajuntament en Ple rebrà a Isabel-Clara Simó amb motiu de concedir-li les distincions de Medalla d’Or de la Ciutat i Filla Predilecta d’Alcoi. Les distincions han estat aprovades amb el vot favorable de tots els grups polítics i regidors del Consistori alcoià.

L’acte solemne tindrà lloc a les 18 hores a Saló de Plens de l’Ajuntament i està obert a la participació de tota aquella persona que vullga assistir-hi. Finalment han estat 92 les universitats, ajuntaments, grups polítics, administracions autonòmiques, sindicats, entitats culturals i particulars que s’han adherit formalment a les distincions. Segons el regidor de Política Lingüística Jordi Tormo, “es tracta d’entitats d’arreu dels països catalans que reconeixen així el treball constant en la promoció i defensa de la llengua comuna i de la cultura que realitza Isabel-Clara Simó en la seua activitat constant com a escriptora i professora. A més, aquestes distincions són un clar reconeixement a la seua activa defensa de valors com la pau o el feminisme”.

Isabel-Clara Simó
Isabel-Clara Simó és llicenciada en Filosofia per la Universitat de València, en Periodisme per la Universitat de Barcelona i doctora en Filologia Romànica. Ha estat guardonada, entre d’altres, amb el Premi Sant Jordi (1993), el Premi València de Literatura (1995), la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999) i Miquelet d'Honor (2012).

Ha desenvolupat tasques periodístiques per a TV3, Catalunya Ràdio i altres mitjans com Avui, El Periódico de Catalunya o El Temps i va ser representant de Catalunya a les Nacions Unides en nom dels Consells Mundials de la Pau (1985).

Subir