10 de julio de 2020 10/7/20

Inaugurada la mostra de Tomàs Ferrándiz a la Llotja

Inaugurada la mostra de Tomàs Ferrándiz a la Llotja - (foto 1)
  • ‘Temps de guerra (1936-39)’ podrà visitar-se fins el 25 de maig

Ahir es va completar el programa d’inauguracions del cicle expositiu bimensual d’arts plàstiques de l’Ajuntament d’Alcoi, amb l’obertura al públic de la mostra ‘Temps de guerra (1936-39)’, amb obres de l’artista alcoià Tomàs Ferrándiz. Dimarts es va inaugurar al Centre Ovidi Montllor la mostra ‘Vermell 24’ de l’artista David Pastor, i dimecres a l’Àgora ‘La veu dels objectes’, de Josep Sou.

El regidor de Cultura Paco Agulló va donar la benvinguda als presents, iniciant les intervencions, i va significar que amb aquesta exposició “Alcoi comença a recuperar una figura de la plàstica que pràcticament teníem oblidada, ja que Tomàs Ferrándiz durant la II República va ser un dels més importants artistes plàstics del moment, arribant a exposar al pavelló de l’Exposició Internacional de París de 1937 junt a artistes de la talla de Picasso o Miró. Hui en dia, el Museu Reina Sofía mostra junt al Gernika de Picasso una de les obres d’aquest autor alcoià”.

A continuació, va prendre la paraula l’historiador i crític d’art Fernando Castillo, qui va subratllar la importància del cercle d’intel·lectuals d’Alcoi i de la província d’Alacant que durant aquesta època van desenvolupar el seu treball: Gil-Albert, Joan Valls, Pla i Beltran, Peresejo, Rafael Mengual, Carlos Palacio, el propi Ferràndiz... junt a figures com Gabriel Miró o el mateix Miguel Hernández, van convertir les nostres comarques en un centre de projecció de l’art i el pensament de primer ordre. A més, Castillo es va felicitar pel treball de recuperació de l’obra de Ferràndiz que ha portat a terme el galerista José de la Mano, que permet començar a situar l’obra de Tomàs Ferrándiz on mereix.

L’historiador Àngel Beneito va prendre a continuació la paraula per contextualitzar la producció de l’artista, destacant que “més del 90% dels intel·lectuals i creadors del moment van posar el seu art al servei de la República, contribuint a defensar la legitimitat democràtica, i així van sorgir peces molt interessants i destacades en totes les disciplines”. Finalment, el jove poeta Miquel Cruz va recitar uns versos dedicats a Tomàs Ferrándiz.

Cal recordar que l’exposició podrà visitar-se fins el 25 de maig, en horari de dimarts a dissabte d’11.30 a 13.30 i de 17.30 a 20.30. I també diumenges d’11.30 a 13.30 hores.

Subir