11 de abril de 2021 11/4/21

El grup de percussió ‘La Banda Retocada’ de Lleida visita Alcoi

  • Dins el projecte ‘Intercanvi Lleida-Alcoi’ de la Regidoria de Joventut

El projecte anual de percussió ‘Intercanvi Lleida-Alcoi’ que impulsa el grup alcoià Ta Kiriquità! i ‘La Banda Retocada’ de Lleida amb la col·laboració de la Regidoria de Joventut ja ha viscut la primera visita, que ha tingut lloc al llarg del pont de la Constitució a la nostra ciutat.

El grup de joves de Lleida ‘La Banda Retocada’ va estar a Alcoi tres dies coneixent als seus companys alcoians i fent diferents activitats, algunes d'elles obertes a la ciutadania, com una calçotada popular al Parc de la Via de Batoi. Els visitants també van participar conjuntament amb els joves de l‘intercanvi tocant percussió brasilera a la Plaça d’Espanya i al llarg del Pont del Viaducte i van gaudir d'un petit concert amb la col·laboració d'altres grups musicals a l'edifici del Viaducte. Al llarg d'aquestos dies, el grup lleidatà també va rebre informació turística de la nostra ciutat i van conéixer les tradicions alcoianes.

El projecte ‘Intercanvi Lleida-Alcoi’ va començar al mes d'octubre i consisteix a la creació d'un grup de joves que vullguen acostar-se a la percussió brasilenya a través de distintes jornades de formació. El projecte també consta amb dos intercanvis: un a Alcoi com va ocórrer aquest cap de setmana i, finalment, i un altre a Lleida cap a l'estiu. Tal i com comenta la regidora de Joventut Maria Llopis, “amb aquesta activitat anual donem una opció d'oci sana als joves, els acostem a la música però també donem l'oportunitat als joves alcoians d’eixir a fora i conéixer gent de la seua edat, conéixer altres tradicions i altres realitat, un aprenentatge importantíssim a determinades edats”.

Després d'aquest primer intercanvi, el grup alcoià continua amb les seues jornades de formació i amb els assajos periòdics per a visitar Lleida i poder mostrar noves habilitats al companys de l’intercanvi. Al llarg d'aquestos mesos, tant els joves alcoians com lleidatans continuen en contacte a través del Blog creat per al projecte on també es pot trobar més informació així com una breu descripció de tots els que participen en el projecte: http://intercanvimusical.blogspot.com.es/

Subir