elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Estabilitzat l’incendi de Trencacaps després de cremar vora 15.000 metres quadrats

Estabilitzat l’incendi de Trencacaps després de cremar vora 15.000 metres quadrats
  • L’Ajuntament demana la col•laboració ciutadana per identificar i detindre el presumpte autor

MÁS FOTOS
Estabilitzat l’incendi de Trencacaps després de cremar vora 15.000 metres quadrats - (foto 2)

Aquest migdia s’ha declarat un nou incendi a la zona dels voltants del Collao, el cinqué foc en només uns dies a aquest indret entre els barris de Santa Rosa i Batoi. Si els quatre primers intents han pogut extingir-se abans que cobraren importància gràcies a la ràpida i eficaç actuació dels serveis de seguretat i emergències, l’incendi de hui s’ha vist afavorit per ratxes de vent i altes temperatures, i les flames s’han acabat expandint entre la zona pròxima a la benzinera del Collao (on s’ha originat), la Colònia d’Aviació i el Parc del Romeral. En principi, segons una primera estimació del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, l’incendi ha cremat al voltant de 15.000 metres quadrats de cultiu, pinar i matoll.

Durant les tasques d’extinció s’ha hagut de desallotjar preventivament la zona superior del Parc del Romeral, cap on es dirigia el front de foc en un moment determinat, així com les pistes de petanca ubicades junt al parc, d’on les flames han quedat a escassos metres. A més, també ha estat necessari desallotjar algunes vivendes de dins la Colònia d’Aviació, ja que les flames han entrat dins el recinte arribant a cremar un camió aparcat, i també alguns dels xalets ubicats a Trencacaps, prop del Romeral. En total, sis habitatges desallotjats. Un tram del carrer Mestre Josep Ribera Montes ha estat tallat al trànsit momentàniament per facilitar les tasques de l’operatiu que participava a l’extinció.

Dos helicòpters, un hidroavió, una aeronau de reconeixement, quatre vehicles de Bombers, la Brigades Rurals d’Emergència, Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional i Creu Roja, a més del Departament de Protecció Civil i de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi i també voluntaris d’ACIF, han participat en les tasques d’extinció que en poc més d’una hora han aconseguit estabilitzar el foc, i a hores d’ara es troba quasi controlat. Continuen les tasques per tal de refrescar la zona i establir un perímetre de seguretat que permeta el control definitiu, abans d’extingir completament el sinistre.

Col•laboració ciutadana

El regidor de Seguretat Jordi Martínez, que ha acudit des del primer moment junt a l’alcalde Toni Francés al lloc de l’incendi per seguir la seua evolució, indicava que és molt probable que el foc haja estat causat per la mateixa persona o persones que durant els darrers dies han provocat ja alguns incendis per la zona: “Tot apunta a que ha estat una actuació més de la mateixa persona, o grup de persones, que els últims dies ha provocat fins a quatre xicotets focs a la zona, problemes que afortunadament no havien passat a majors. Ara sí que ha estat un incendi de certa importància, per la qual cosa les forces de seguretat estan treballant ja per recaptar informació i tractar d’identificar al culpable. Demanem als veïns de la zona la màxima col•laboració, que estiguen atents a comportaments sospitosos i ens els comuniquen, per tal de detindre al possible autor i posar fi als continus esglais que estem patint per culpa d’algun desaprensiu”.

Els veïns desallotjats han pogut ja tornar a les seues cases i en les pròximes hores està previst que els treballs continuen a la zona fins l’extinció definitiva.

Subir