elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Desfilada contra el càncer, dissabte a l’Àgora

Desfilada contra el càncer, dissabte a l’Àgora
  • La dissenyadora Elisabeth Andreu va crear una col·lecció de sabates inspirant-se en la malaltia de sa mare

MÁS FOTOS
Desfilada contra el càncer, dissabte a l’Àgora - (foto 2)

Dissabte l’Àgora acollirà una activitat que de ben segur no deixarà indiferents als assistents: una desfilada en què es podrà admirar una molt especial col·lecció de sabates, inspirades en els sentiments que va viure la dissenyadora Elisabeth Andreu durant el procès en què sa mare vivia els pitjors moments del càncer de medul·la que pateix.

L’activitat ha estat promoguda per la secció alcoiana de l’Associació Espanyola Contra el Càncer, després que els arribara des d’Alacant la proposta d’aquesta dissenyadora il·licitana. L’associació es va posar en contacte amb la Regidoria de Benestar Social, per tal de posar en marxa aquest singular esdeveniment que porta per nom ‘Sentimientos de una vida’.

Tal com explica Elisabeth Andreu, la malaltia de sa mare la va colpir mentre feia el projecte final dels seus estudis de disseny: “Em veia incapaç de deixar de banda les coses que em passaven pel cap, tot allò que estava vivint amb ma mare. Per això, vaig decidir crear una col·lecció de sabates basant-me en els sentiments que estava tenint, en totes aquelles vivències que van marcar una etapa com aquesta. De la negació a l’esperança, vaig crear onze models de sabates que parlen de tot el procés”.

El projecte d’Elisabeth Andreu va arribar a l’entorn de l’AECC d’Alacant, que la van posar en contacte amb la presidenta de l’entitat a Alcoi, María Teresa Alberola: “Des del moment en què vam llegir el projecte, vam decidir fer-lo a Alcoi. De seguida vam veure que era una proposta que podia agradar molt a la gent perquè transmetia uns sentiments que moltes persones que han patit de prop la malaltia reconeixeran. Per això, ens vam posar en contacte amb l’Ajuntament per poder fer-lo realitat”, indica Alberola.

La regidora de Benestar Social Aroa Mira es va encarregar de buscar data i lloc, sent l’Àgora l’espai triat després dels bons resultats dels events semblants que s’han portat a terme a la sala. Segons Mira, “creiem que és una molt bona oportunitat de mostrar a la gent que la malaltia no és un pou del qual no es pot eixir, sinó que amb força, voluntat, estima i recolzament aquesta vivència pot superar-se i enfortir-nos. Esperem que el públic puga gaudir de tot el que estan preparant Elisabeth i l’AECC”.

La desfilada tindrà lloc el proper dissabte 25 de maig a partir de les 19 hores a l’Àgora. Les localitats tindran un preu de 5 euros, uns diners que aniran destinats a la investigació contra el càncer dins els programes de l’AECC; com diu la pròpia dissenyadora, “per poder ajudar als malalts i sentir-me menys impotent davant la malaltia”. A banda de la pròpia desfilada, hi haurà muntatges audiovisuals, una sessió de DJ amb música ambient i un petit càtering, i també una subhasta d’obres d’art donades per dos artistes, Miguel Ivorra i Araceli Domingo, que també han viscut la malaltia en persones properes. Elisabeth Andreu subratlla, a més, que les models que participen a la desfilada són voluntàries, “i també són persones que han estat colpejades per la malaltia en persones del seu entorn”.

Les localitats es poden adquirir ja a Elx, Alacant, Elda i Alcoi. A la nostra ciutat poden aconseguir-se a El Cosidor, Floristería Rosa Mary, Capitoné Interiors i la pròpia seu de l’AECC a la Plaça de les Xiques.

Aquest missatge i els fitxers annexos que puga tenir són confidencials. Aquests contenen informació reservada que no pot ser difosa. Si vosté ha rebut aquest correu per error, tinga l’amabilitat d’eliminar-lo del seu sistema i avisar el remitent per mitjà d’un reenviament a la seua adreça electrònica; no haurà de copiar el missatge ni divulgar-ne el contingut a cap persona. La seua adreça de correu electrònic juntament amb les seues dades personals consten en un fitxer la titularitat del qual és de l’Ajuntament d’Alcoi, i la seua finalitat és mantenir el contacte amb vosté. Podrà exercir els drets d’accés, modificació i, si és procedent, cancel·lació, tot enviant un escrita amb aquesta finalitat, acompanyat d’una fotocòpia del seu DNI a l’adreça següent: Excm. Ajuntament d’Alcoi, Plaça d’Espanya, 1 (CP 03801 – Alcoi).

Subir