24 de septiembre de 2020 24/9/20

Curs sobre la indústria alimentària i polítiques agrícoles

Curs sobre la indústria alimentària i polítiques agrícoles - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Curs sobre la indústria alimentària i polítiques agrícoles - (foto 2)

  La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha convocat per al dissabte dia 13 de desembre el curs "El negoci del menjar. Qui controla la nostra alimentació", impartit per la periodista i investigadora en polítiques agrícoles i alimentàries Esther Vivas. Es tracta d’una acció formativa que té com a objectiu analitzar l’actual model de producció, distribució i consum d’aliments, i d’altra, donar a conèixer les alternatives existents en el marc de la sobirania alimentària i el consum crític.

  La iniciativa respon a la demanda formulada des del Consell Local de Participació de Medi Ambient, en què es va suggerir a la regidoria l’organització d’activitats informatives al voltant del consum responsable i de la sobirania alimentària. Per això, s’ha previst el curs que transcorrerà durant la jornada de dissabte 13 de matí i vesprada a l’Àgora, en el qual es tractaran temes com la fam en un món de l’abundància de menjar, cultiu i consum de transgènics, la Política Agrària Comuna de la Unió Europea, la pèrdua de l’agrodiversitat, l’agricultura ecològica, el consum crític o l’existència d’alternatives (grups de consum, horts urbans, nova pagesia...).

  L’acció formativa tindrà un preu de 15 euros per a treballadors i treballadores en actiu, mentre que per a estudiants, jubilats i aturats serà gratuït; per assistir, cal inscriure’s prèviament al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi (telèfon 965537127 o correu electrònic medi_ambient@alcoi.org).

  El regidor de Medi Ambient Paco Agulló destaca que “des de la Regidoria hem fet diverses accions per promoure un consum responsable, i creiem que és interessant per molta gent sensible a aquestes qüestions tindre al seu abast un curs impartit per una de les especialistes més prestigioses en aquest àmbit. A més, el curs també tracta diferents aspectes relacionats amb la sostenibilitat, i contribuir a difondre i promoure pràctiques en aquest sentit és un dels objectius bàsics d’aquesta Regidoria. Hi ha encara molt desconeixement al voltant de nombrosos aspectes relacionats amb un element tan domèstic, necessari i vital com la nostra alimentació, i creiem que és una bona activitat adreçada no només als professionals del sector agrícola o alimentari, sinó al públic en general”.

  Subir