elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Comença el cicle de projeccions ‘Cinema Social mes a mes’

  • Dintre de les activitats de la II Mostra de Cinema Social

La Mostra de Cinema Social que va nàixer al novembre del 2013, amb la col·laboració de les Regidories de Benestar Social i Turisme de l’Ajuntament d’Alcoi, encara la seua segona edició amb novetats i un objectiu clar: apropar-se i donar-se a conèixer a molt més públic tant d'Alcoi com de la comarca i la província. Amb aquest objectiu naix el cicle: “Cinema Social MES a MES” que dintre de les activitats de la II Mostra de Cinema Social permetrà al públic acostar-se la primera setmana que cada mes a projeccions de cinema social, de manera gratuïta, que tindran lloc al Centre Cultural.

La primera projecció del cicle “Cinema Social MES a MES”, serà precisament demà dimecres 5 de març a les 19.30 hores al Centre Cultural, on es projectaran dos curtmetratges: “Senderos” i “Sobre tus cenizas”, de la mà del director de la Mostra Vizen Hernández, i amb entrada gratuïta, com totes les projeccions d'aquest cicle.

La regidora de Turisme Maria Llopis comenta que “’Cinema Social MES a MES’ és una iniciativa important per la ciutat per tal de recuperar, juntament amb altres iniciatives que s’estan fent des d’altres regidories, la promoció del cinema no comercial a Alcoi. L'època del cineclub a la casa la cultura encara és recordada amb nostàlgia per molta gent perquè hi ha molt cinèfils que volen poder gaudir de projeccions no comercials. Cinema de qualitat i gratuït, però a més a més amb una connotació social, un tema amb molt calat en una societat alcoiana amb un teixit social molt fort. L'objectiu, com diu el seu propi títol està clar; captar mes darrere mes, a més i més espectadors”. Aroa Mira, regidora de Benestar Social, afegeix: “El cinema és una eina immillorable per a donar el protagonisme que es mereixen moltes realitats socials que ni es coneixen ni tenen l'oportunitat de donar-se a conèixer. La tasca de donar veu als que no la tenen i així aconseguir que tinguen més suport social és sens dubte també una tasca fonamental que hem de realitzar des de Benestar Social”.

La següent sessió de “Cinema Social MES a MES” serà després del dimecres 5 de març, el dimecres el 2 d'Abril, també al Centre Cultural, amb la projecció del documental: “Desde el amanecer hasta el anochecer”, una projecció turca que ens mostrarà la realitat de tres adolescents que viuen a Turquia amb tres realitats molt diferents.

Subir