elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Calderón tanca el 2013 amb un balanç de 548.000 euros

  • S’han generat més de 93.000 euros per taquilles i cessions, recursos que ara gestiona l’Ajuntament

El regidor de Cultura Paco Agulló ha presentat hui a la Comissió Informativa de Serveis a les Persones el balanç econòmic de la gestió del Teatre Calderón durant l’any 2013. La inversió municipal neta ascendeix a 548.297,75 euros, havent-se aconseguit rebaixar la inversió inicial de 641.813 euros en un total de 93.515 euros, gràcies als ingressos que ha generat la infrastructura en taquilles i cession de l’espai.

El regidor ha subratllat que aquesta xifra suposa “una excel·lent notícia perquè demostra que es pot tindre una infrastructura teatral de primera fila amb una gestió sostenible. L’anterior fórmula ens va costar a tots els alcoians més d’un milió a l’any, mentre que era l’empresa la que percebia els guanys de taquilla, els quals mai sabrem a quant ascendien. Per exemple, podem indicar que només l’any 2013 l’Ajuntament va abonar factures per un total de 1.159.193,31 euros corresponent a l’últim any de gestió de l’anterior empresa. Tot un desgavell que donava com a resultat una ruïna econòmica que acabava repercutint en la pròpia gestió de la ciutat, amb un endeutament que els últims anys de l’anterior govern es va disparar”.

A les dades s’observa que el contracte amb l’actual UTE que el gestiona és de 392.190 euros anuals; el consum elèctric de la infrastructura ascendeix a 42.555 euros; les reparacions i el manteniment de l’espai arriben a 35.313 euros; i la inversió en programació, més SGAE i altres despeses, és de 171.754 euros. En total, 641.813 euros dels quals es resten els ingressos per taquilles i cessió, com ja s’ha esmentat, donant com a resultat net 548.297 euros.

El regidor de Cultura subratlla que “el Calderón està aconseguint refermar la capitalitat cultural d’Alcoi gràcies a una programació sòlida i variada, on també tenen cabuda les iniciatives de la dinàmica societat civil alcoiana. Estem molt satisfets perquè les dades d’assistència estan sent molt bones, i perquè, contrariament al que es vol fer creure per part d’alguns opinadors interessats, les dades ens diuen que ofereix una programació i un servei satisfactoris per als consumidors de cultura de les nostres comarques, i fins i tot de fora d’elles. Només a aquest inici d’any hem acollit muntatges com Julio César, amb Mario Gas, Sergio Peris-Mencheta o Tristán Ulloa, entre d’altres; el concert de flamenc de la cantaora Montse Cortés; l’obra Luces de Bohemia; el musical Peter Pan o el concert de La Década Prodigiosa, entre d’altres. I a més properament tindrem el gust acollir a artistes de talla internacional com són l’uruguaià Jorge Drexler, els actors Juan Echanove i María Galiana o el grup Luar Na Lubre. Això, més dansa, òpera, sarsuela o màgia. I això només per citar muntatges que no són en català, ja que aquesta és la crítica sistemàtica que la dreta acostuma a fer, sense dades que la demostren, per defensar l’antic model de ruïna per a les arques públiques i sucós negoci per a l’empresa gestora”.

Subir