11 de abril de 2021 11/4/21

Bona acollida als cursos que oferta Benestar Social a les persones que perceben prestacions

  • Més de 80 participants en els tres primers i en breu s’anunciaran noves ofertes formatives

El Departament de Benestar Social de l’Ajuntament d’Alcoi ha engegat diversos cursos dirigits als usuaris que perceben alguna prestació econòmica durant els darrers trimestres que han estat valorats de forma positiva. En concret han estat 3 cursos que han volgut aprofundir en l’autoconeixement i la reafirmació personal, així com en altres qüestions més pràctiques, tals com portar endavant d’una forma més efectiva les tasques pròpies de la llar i gestionar de manera més eficaç l’economia domèstica.

Dels tres cursos que s’han posat en marxa, dos d'ells es van realitzar l'últim trimestre de l'any 2012 i el darrer es va realitzar en el primer trimestre del 2013. En total han estat 83 els usuaris del Departament que han pogut rebre aquestos cursos que incideixen en la necessitat d’afegir a les prestacions que es donen per part del Departament de Benestar Social, la formació adequada per a que puga servir-los d’ajuda al dia a dia i així poder millorar en la mesura de les possibilitats la seva situació personal.

Segons la regidora de Benestar Social Aroa Mira, “els objectius dels cursos s'han complert i valorem molt positivament la gran demanda dels usuaris i el nombre important de persones que han realitzat aquestes pràctiques. El que hem pretès no solament ha estat donar formació i coneixements, si no que les persones que han acudit a ells se sentissin més realitzades, donada la situació econòmica i personal que molts d’ells travessen”. La regidora alcoiana ha avançat que ja s’estan preparant noves ofertes formatives, les quals seran anunciades molt prompte.

Informació sobre els tres cursos ja impartits:

CURS- ENTRE DONES

Impartit per Charo Sánchez i Diana Cespedosa, educadores del Departament de Benestar Social.

Nombre d'usuaris que van assistir: 23 dones

Objectius del curs:

Reflexionar sobre l'existència de la discriminació per raó de sexe.Crear una actitud crítica per al canvi de distribució de rols, mites i estereotips.Prevenir la violència de gènere, forma de relacionar-nos i forma d'afrontar conflictes.Aprendre diferents aspectes de l'educació sexual.

Durada del curs: 15 d'octubre del 2012- 19 de novembre del 2012.

CURS- INTEL·LIGÈNCIA EMOCIONAL

Imparteixen el curs: Isabel Valencia i Cristina Adrián, educadora i treballadora social del Servei d'Atenció a la Família i infància (SEAFI) dependent del Departament de Benestar Social.

Nombre d'usuaris: 43.

Objectius del curs:

Conèixer que és la intel·ligència emocional, saber una mica més sobre les nostres emocions, els seus efectes i on es desenvolupen.Augmentar l'autoconeixement, facilitant estratègies per a la gestió de les nostres emocions.
Fomentar l’empatia la mateixa a les relacions interpersonals.

Durada del curs: 17 d'octubre del 2012 – 15 de desembre.

CURS- GESTIÓ I ECONOMIA DOMÈSTICA

Imparteixen el curs Pilar Herrero i Amparo Nadal, educadores del departament de benestar social.

Nombre d'usuaris: 17.

Objectius del curs:

Repàs teòric de les tasques d'ordre, neteja i higiene, tant personal com domèstic.
Gestió del pressupost famílies, ingressos i despeses.Alimentació saludable i econòmica, amb l'elaboració de menús sans i econòmics.Reducció, reutilització i reciclatge de la roba i productes, per a gastar el mínim.Informació de les despeses bancàries i manteniment de targetes.

Durada del curs 13 de març del 2013 – 17 d'abril del 2013.

 

Subir