18 de septiembre de 2019 18/9/19

Archivo de noticias de Sociedad en Alcoi - Abril 2014

Benestar Social impulsa la creació d’un observatori que detecte les necessitats socials d’Alcoi

ALCOI | SOCIEDAD - 1 de abril de 2014
La Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament d'Alcoi ha posat en marxa la creació d'un observatori de necessitats socials en què col•laboraran diferents entitats locals. L'objectiu d'aquesta iniciativa és el de conèixer la realitat social de la ciutat per a poder donar millor resposta a problemes o carències. L'observatori prendrà com a punt de partida l‘Estudi Sociològic de necessitats socials d'Alcoi que realitza el sociòleg alcoià Saúl Mira. Per a posar-ho en marxa la Regidoria s'ha reunit amb diferents entitats de caràcter social que puguen visualitzar l...

La jornada Participació 2.0 acaba amb la Declaració d’Alcoi

ALCOI | SOCIEDAD - 1 de abril de 2014
Aquest dissabte 29 de març, l’Àgora va acollir la jornada ‘Participació 2.0’, una iniciativa de la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcoi i l’associació Preparacción. Els objectius principals d’aquest fòrum de debat, passaven per donar a conèixer noves aplicacions web en els processos participatius, pràctiques metodològiques en Democràcia Participativa i dinàmiques participatives com el World Cafè. Aconseguits els objectius inicials de promoure els processos participatius, la jornada va concloure amb el comp...

El Ayuntamiento rediseña el mapa de colegios electorales para racionalizar el número de ciudadanos asignados a cada mesa

ALCOI | SOCIEDAD - 2 de abril de 2014
La Concejalía de Gobernanza y Régimen Interno del Ayuntamiento de Alcoi ha puesto en marcha una reestructuración de los colegios electorales de la ciudad para facilitar el ejercicio del derecho al voto a los ciudadanos en las próximas elecciones al Parlamento Europeo que tendrán lugar el próximo 25 de mayo en todos los estados de la Unión. La edil responsable del área, Lorena Zamorano, ha explicado que “desde hace años existen determinados colegios electorales en Alcoi que padecían aglomeraciones de votantes por la excesiva agrupación de mesas electorales. Esto prov...
La Policia Local incorpora dos nous cotxes patrulla

La Policia Local incorpora dos nous cotxes patrulla

ALCOI | SOCIEDAD - 4 de abril de 2014
La Policia Local d’Alcoi ha incorporat al seu parc mòbil dos nous cotxes-patrulla. Es tracta de dos Citroën C4 1.6 amb potència de 110 cv i consum diesel, que han estat adquirits per la modalitat de renting a un preu de 83.635 euros els dos vehicles, que amb un finançament de 48 mesos s...

Ratifiquen que la responsabilitat sobre les assistències a comissions és del propi Ajuntament

ALCOI | SOCIEDAD - 4 de abril de 2014
Al ple municipal celebrat el 17 de març es va tractar l’assistència dels regidors no adscrits a les comissions informatives. El Govern va plantejar, davant dels informes tècnics realitzats pels serveis jurídics municipals, que els regidors no adscrits d’acord amb la doctrina del Tribunal Constitucional, tenen el dret d’assistir a totes les comissions i als plens. Els dos grups de l’oposició, PP i Compromís, en canvi, no van aprovar aquesta mesura sinó que van proposar que el tema es deixara sobre la taula per a poder comptar amb més informes sobre el tema, i ...
Visita de 130 usuaris dels centres de majors al MUBOMA

Visita de 130 usuaris dels centres de majors al MUBOMA

ALCOI | SOCIEDAD - 4 de abril de 2014
Dins les activitats que periòdicament organitza la Regidoria de Benestar Social amb l’empresa encarregada de la dinamització dels centres de majors de la ciutat, Eulen, al llarg dels darrers dies s’han celebrat diverses visites guiades al Museu dels Bombers MUBOMA. Durant el...

Bienestar Social aumenta la oferta formativa en las Aulas de la Tercera Edad para el curso 2014-2015

ALCOI | SOCIEDAD - 9 de abril de 2014
La Concejalía de Bienestar Social del Ayuntamiento de Alcoi aumentará la oferta formativa de las Aulas de la Tercera Edad para el curso 2014/2015. El departamento ha elaborado un cuestionario para que sean los usuarios quienes decidan los nuevos talleres que se impartirán el próximo año. Las Aulas de la Tercera Edad dispondrán el próximo año de una mayor oferta, aumentando la diversidad de actividades y el número de usuarios, y llegando así a más población. Para la Concejalía es imprescindible que este sector de la población tenga una amplia oferta con la que divertirs...

La Concejalía de Seguridad renueva los recursos de la Policía Local para adaptarlos a las nuevas exigencias de la ciudadanía

ALCOI | SOCIEDAD - 10 de abril de 2014
El concejal de Seguridad y Tráfico del Ayuntamiento de Alcoi Natxo Gómez ha explicado los esfuerzos municipales por modernizar y renovar los equipos y recursos de la Policía Local para adaptarse a las mayores exigencias de la ciudadanía. Gómez comentó que “en esta legislatura hemos aprovechado para actualizar los recursos materiales de la Policía Local y permitir que todos y cada uno de los agentes pueda estar al 100% con los vecinos en las mejores condiciones posibles”. Para el responsable de Seguridad en el Consistorio, “disponemos de una plantilla muy pro...

TEDxAlcoi reunirà demà a més de 500 persones a l’Àgora

ALCOI | SOCIEDAD - 10 de abril de 2014
L’Àgora acull demà la primera edició de TEDxAlcoi, l’esdeveniment local sorgit arran els reconeguts TED, que té com a objectiu principal difondre idees interessants mitjançant conferències, actuacions artístiques i intercanvi d’idees i projectes entre els assistents. Més de 500 persones s’han inscrit ja a aquest esdeveniment, impulsat per un grup de professionals alcoians amb el suport de l’Àgora i l’Àrea d’Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi. Les sigles TED signifiquen Tecnologia, Entreteniment i Disseny; a partir d&rsq...

Més d’un miler de persones vetllaran per la seguretat en festes de Moros i Cristians

ALCOI | SOCIEDAD - 15 de abril de 2014
Aquest mateix matí ha tingut lloc a la seu de la Policia Local d’Alcoi la Junta Local de Seguretat en què s’ha revisat tot el dispositiu de seguretat que acompanyarà la celebració de les properes festes de Moros i Cristians. En ella, els responsables dels diferents cossos i organismes que s’encarreguen d’atendre les incidències al llarg de la trilogia festera han repassat els recursos amb què comptaran durant aquestes dates, un dispositiu que enguany comptarà amb un total de 1.059 professionals sumant tots els torns dels tres dies de Festes, a més de la vespr...

Benestar Social aumenta las prestaciones económicas a familias en el primer trimestre del año

ALCOI | SOCIEDAD - 17 de abril de 2014
La Concejalía de Bienestar Social del Ayuntamiento de Alcoi ha aumentado las prestaciones económicas a familias en el primer trimestre del año con respecto al ejercicio 2013. Con esta medida, el Departamento ha cubierto la totalidad de las demandas de ayuda básicas realizadas en este periodo de tiempo. El incremento registrado en el volumen de familias con demandas de atención para cubrir las necesidades más básicas (alimentación, vestido y vivienda) ha llevado a la Concejalía a aumentar el presupuesto destinado a esta partida durante los tres primeros meses del año. En to...

L'Alcoià cuenta con 636 plazas en ocho residencias para personas mayores

ALCOI | SOCIEDAD - 20 de abril de 2014
La consellera de Bienestar Social, Asunción Sánchez Zaplana, ha señalado que "l'Alcoià cuenta con 636 plazas en ocho residencias para personas mayores, de las que el 88% (562 plazas) están financiadas por la Generalitat". Además, la comarca dispone de dos Centros Especializados de Atención a Mayores (CEAM) de la Generalitat, seis centros de día para mayores con 143 plazas, dos hogares del jubilado y dos centros sociales. Sánchez Zaplana ha subrayado que "el Consell continúa trabajando para que las personas mayores de la Comunitat Valenciana dispongan de los recursos y serv...

L’OMIC recupera més de 48.000 euros als consumidors reclamants

ALCOI | SOCIEDAD - 22 de abril de 2014
L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) d’Alcoi està acabant d’enllestir la memòria de gestió de l’any 2013, i entre les dades que ha obtingut del balanç anual destaca la recuperació d’un total de 48.438’30 euros per a consumidors que han presentat les seues reclamacions a l’oficina. Aquesta quantitat correspon als 712 expedients de mediació que han obtingut resultats positius o parcialment positius al llarg de l’any. S’ha de destacar que, a l’espera encara de finalitzar la memòria estadística c...

L’Ajuntament restringeix les cremes del 2 al 5 de maig

ALCOI | SOCIEDAD - 30 de abril de 2014
La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi ha restringit les cremes al terme municipal entre els dies 2 i 5 de maig, ambdós inclosos, donat el risc que suposaria per a l’entorn el fet que es produira alguna incidència durant la celebració de Festes de Moros i Cristians. Des del Departament s’ha subratllat que les condicions climàtiques dels darrers mesos, amb poques pluges i una notòria sequedat del terreny, augmenten el risc d’incendi, tal i com va quedar patent ahir dimarts amb el foc declarat a prop del Parc Natural de la Font Roja, en...
Subir