elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alcoi presenta el seu nou Pla General a una conferència sobre Urbanisme a Vila-real

Alcoi presenta el seu nou Pla General a una conferència sobre Urbanisme a Vila-real
  • El regidor Natxo Gómez va assistir a una taula redona

MÁS FOTOS
Alcoi presenta el seu nou Pla General a una conferència sobre Urbanisme a Vila-real - (foto 2)

La passada setmana la Fundación FYDU Urbanismo i l’Ajuntament de Vila-real van organitzar la I Conferencia de Ciudades de Rango Medio, sota el títol ‘Hacia un nuevo Urbanismo. Horizonte 2020’. En aquest marc, es va convocar un fòrum d’experts en urbanisme que va comptar amb la participació de diversos especialistes, professors universitaris, arquitectes i urbanistes, i també responsables polítics de ciutats que estan portant a terme nous plans generals d’ordenació urbana.

El regidor d’Urbanisme Natxo Gómez i un arquitecte municipal van assistir a una taula redona, juntament amb el regidor d’Urbanisme d’Alzira Enrique Moltalvá, i moderada per l’enginyer José Manuel Miquel. En ella, es van presentar els processos que ambdues localitats estan portant a terme per tal d’establir els respectius Plans Generals, incidint en la concepció urbana de futur.

En paraules del propi Natxo Gómez, “el que vam fer va ser explicar que després d’anys de febre constructiva que ha donat com a resultat l’esclat de la bombolla immobiliària en perjudici de la gran majoria de la societat, és hora de reflexionar sobre el futur de les ciutats i posar en pràctica models que es basen en la participació de tots els agents locals per a la presa de decisions urbanístiques, en la sostenibilitat, en l’eficiència energètica i en l’atenció als serveis cap a uns ciutadans cada vegada més exigents. Vam explicar el procés que estem portant a terme a Alcoi, des que vam iniciar la tramitació d’un Pla General que estava pendent de revisar des de feia dues dècades, fins a les gestions actuals que estem ara mateix portant a terme, com són les reunions amb les associacions de veïns per a escoltar les aportacions i atendre els criteris dels ciutadans”.

Subir