elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alcoi i Cocentaina signen un conveni de col·laboració en Protecció Civil

Alcoi i Cocentaina signen un conveni de col·laboració en Protecció Civil - (foto 1)
  • Els Voluntaris de l’Agrupació d’Alcoi s’uneixen al dispositiu de la Fira de Tots Sants

Recentment els alcaldes d’Alcoi i Cocentaina, Toni Francés i Rafa Briet, van signar un acord de col·laboració entre els dos municipis per tal de cooperar i compartir recursos en matèria de Protecció Civil. Amb aquest acord, el que es pretén es optimitzar els mitjans materials i humans disponibles en les dues localitats, de manera que davant un esdeveniment o una emergència pugueren unir-se els efectius, ajudant-se mútuament i ampliant mitjans i efectivitat.

La col·laboració s’estén a l’elaboració i manteniment dels Plans Territorials d’Emergència d’ambdues localitats, a la realització de campanyes preventives conjuntes d’informació a la població, a l’auxili als ciutadans afectats per una determinada emergència, a l’ajuda mútua als dispositius operatius de caràcter preventiu.

Un dels exemples pràctics d’aquesta col·laboració es farà efectiu durant la propera Fira de Tots Sants, on l’Agrupació Local de Voluntaris de Protecció Civil d’Alcoi prestarà un servei de recolzament a la Policia Local de Cocentaina al dispositiu preventiu de seguretat de l’esdeveniment.

Segons l’alcalde d’Alcoi Toni Francés, “aquest és un exemple pràctic de com d’útil pot resultar la col·laboració entre municipis, aconseguint un estalvi econòmic important dels recursos municipals amb la suma d’esforços i mitjans dels dos ajuntaments, la qual cosa redunda en un doble benefici a la ciutadania: estalvi econòmic i major seguretat i benestar”.

Subir