27 de febrero de 2020 27/2/20

Alcoi viu els actes centrals de l’Any Ovidi i la cloenda del festival Barnasants

Alcoi viu els actes centrals de l’Any Ovidi i la cloenda del festival Barnasants - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Alcoi viu els actes centrals de l’Any Ovidi i la cloenda del festival Barnasants - (foto 2)
  Alcoi viu els actes centrals de l’Any Ovidi i la cloenda del festival Barnasants - (foto 3)

  El regidor de Cultura Paco Agulló va presentar en roda de premsa els actes centrals de l’Any Ovidi a Alcoi, que a més coincideixen amb la cloenda del Festival Barnasants de cançó d’autor, dedicat la seua vintena ocasió al cantant i actor alcoià. Acompanyat de l’autor del llibre que recupera l’obra poètica d’Ovidi Montllor, Jordi Tormo, i del director de la Primitiva d’Alcoi i encarregat dels arranjaments simfònics d’un repertori de cançons de Montllor, Àngel Lluís Ferrando, el regidor va presentar els diferents actes que reten tribut a l’artista en el 20é aniversari del seu traspàs.

  El primer d’ells tindrà lloc dimecres 8 d’abril a les 19.30 hores al Centre Cultural, quan es projectarà el documental ‘Ovidi per Ovidi’ que va estrenar Canal 33 de Televisió de Catalunya el dia en què es complien 20 anys de la mort de Montllor, el passat 10 de març. A la projecció acudiran els directors del documental, Jordi Lara i Ramon Millà, que entaularan un col·loqui amb els espectadors.

  Al dia següent, dijous 9, el Teatre Principal acollirà des de les 20 hores la presentació del llibre ‘Ovidi Montllor. Un obrer de la paraula’, escrit per l’alcoià Jordi Tormo i editat per Sembra Llibres. El volum, que ha estat editat amb la col·laboració dels ajuntaments d’Alcoi i Barcelona, analitza la vessant d’autor de poesia de l’artista alcoià, recuperant textos seus i traient a la llum poesies inèdites fins ara. A l’acte participaran, a més del propi autor, personalitats del món de la cultura com Paco Muñoz, Feliu Ventura, Jordi Gil, Xavi Sarrià, Pau Miquel Soler, Batà, Pep Cortés, Juli Cantó o Neus Agulló. Tant aquest acte com la projecció del documental són d’entrada lliure fins a completar l’aforament de les sales.

  Ja el dissabte 11 d’abril el programa inclou el concert del cantant d’origen català Kiko Veneno, que presenta a les 20 hores al Teatre Calderón el seu espectacle ‘+ solo que la una’. Aquesta és la segona ocasió en què Kiko Veneno actua dins l’actual edició del Barnasants, amb un format despullat, sense més acompanyament que la seua pròpia guitarra.

  Diumenge 12 d’abril, també al Teatre Calderón a partir de les 18 hores, tindrà lloc un dels plats forts de la programació: el concert ‘Perquè volem! Ovidi Montllor simfònic’, a càrrec de la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi i la Coral Sant Jordi de Barcelona. L’espectacle presenta una desena de cançons d’Ovidi Montllor arranjades en format de banda simfònica i coral, una proposta innovadora i inèdita que inclou algunes de les peces més senyeres i reconegudes del creador alcoià. Àngel Lluís Ferrando indica que “hem triat deu temes amb lletra i música de l’Ovidi, perquè hem volgut que fóra més representatiu de la seua obra. Tenim moltes il·lusions en aquest projecte perquè a més posarà en escena a la banda amb un grup coral de referència com la Coral Sant Jordi”, una col·laboració històrica que compta també amb el recolzament de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

  Com a acte institucional de cloenda i acte central de l’Any Ovidi el dimarts 14 a les 20 hores el Calderón acollirà el recital ‘El(s) poeta Ovidi’, interpretat per Eduard Fernàndez, Eduard Iniesta i Llúcia Vives. Es tracta de l’estrena absoluta d’un espectacle que recull textos de diversos poetes que van ser musicats o recitats per Ovidi Montllor.

  El regidor de Cultura alcoià Paco Agulló remarca que “al llarg de l’any ja hem portat a terme diferents activitats en memòria d’Ovidi Montllor, i pròximament la ciutat acollirà altres concerts i iniciatives dedicades als 20 anys de ‘vacances’ de l’Ovidi, gràcies a entitats i col·lectius ciutadans i en els quals també col·laborarà l’Ajuntament. Però coincidint amb la cloenda del Barnasants, hem volgut centralitzar els principals actes de la Regidoria durant aquesta setmana per enaltir encara més, a Alcoi i més enllà de les nostres comarques, la figura d’un dels creadors més importants de la nostra cultura contemporània”.

  Subir