elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alcoi acollirà al Novembre la I Mostra de Cinema Social

Alcoi acollirà al Novembre la I Mostra de Cinema Social
  • Hui es presenten 4 curts que ja entraran a concurs

Esta vesprada a partir de les 19.30 hores, l'Àgora al Mercat de Sant Mateu acollirà la passada de 5 curtmetratges de caire social com a presentació de la I Mostra de Cinema Social que arribarà a la nostra ciutat al mes de Novembre juntament amb un altre curtmetratge, “Senderos” de Vicen G. Hernández que és qui impulsa la creació d'esta mostra. Els curtmetratges que es podran visualitzar, a banda de “Senderos” són: “Quien lo iba a decir” de Fernando Amador, “Como solo ella lo hace” de Ángel Puado Veloso, “Intercambio” de Maxi Velloso y “En Mal Estado” de los Hermanos Delicado.

La Mostra de Cinema Social naix amb la intenció de crear un festival especialitzat en una temàtica a la ciutat ja que Alcoi als últims anys s'està convertint en un plató a l'aire lliure on es roden diferents produccions audiovisuals, moltes de les quals han rebut premis a festivals internacionals portant el nom de la ciutat arreu del món. Maria Llopis, regidora de turisme, comenta: “des de la Film Office portem dos anys treballant per a què la ciutat siga una de les poblacions més actives de tota la Comunitat Valenciana a l'hora de rebre rodatges, no només amb grans produccions com ‘Atraco’ sinó també amb produccions més modestes, recolzant artistes novells i apostant per tots aquelles que volen ‘narrar històries’ utilitzant Alcoi com a escenari. Amb la realització de la I Mostra de Cinema Social es dona un pas més intentant crear un “oasis” on donar a conéixer esta indústria econòmica”.

La temàtica social de la mostra tampoc es baldí, és conegut que moltíssims creadors comencen amb realitzacions que narren realitats socials actuals, i que entenen que la seua capacitat narradora també ha de servir per denunciar situacions i donar a conèixer diferents situacions que moltes vegades estan ocultes als ulls del públic en general. En esta ocasió, les temàtiques de les 5 produccions que es visualitzaran tractaran de realitats tan actuals com les malalties mentals, Alzheimer o els desplaçats, entre altres. Quatre de les cinc produccions que es visualitzaran esta vesprada passaran a concursar a la Mostra.

Llopis afegeix: “Des d'un Ajuntament com Alcoi on els serveis socials són la prioritat des de fa dos anys no podíem estar més que orgullosos que ‘social’ siga el cognom d'esta mostra. El cine ha sigut, és i seguirà sent un mitjà meravellós per donar a conéixer i sensibilitzar als ciutadans sobre temàtiques socials, i estem segur que este projecte de la mà de professionals de l'audiovisual amb els que ja hem treballat i amb la implicació del gran teixit associatiu social que te Alcoi serà un èxit per a tots i un aparador immillorable de la nostra ciutat”.

La Mostra de Cinema Social d'Alcoi que serà la primera setmana de Novembre també vol crear algunes activitats paral·leles per a què durant estos dies Alcoi siga una vegada més capital cultural de la Comuntitat Valenciana, a més de fer una activitat que reporte visitants i promocione Alcoi més allà de les nostres terres.

Subir