2 de marzo de 2021 2/3/21

Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral»

Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 2)
  Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 3)
  Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 4)
  Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 5)
  Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 6)
  Alberto Belda: «Hem volgut afavorir als joves amb menys possibilitat d’accedir el món laboral» - (foto 7)

  El regidor de Personal, Alberto Belda, s'ha mostrat d'acord amb les declaracions de Cristian Santiago, membre de Guanyar Alcoi, qui «considera aquest Pla una bona notícia, sobretot per als joves d'Alcoi que podran treballar, majoritàriament, durant un any, augmentar la seua experiència laboral, conéixer l'administració local des de dintre i cobrar un sou que puga aportar-los independència i autonomia». Tot i això lamenta que «precisament una formació que sempre parla d'ajudar als més desfavorits i seguir polítiques d'esquerres, diga que l'únic però és la diferència entre personal contractat amb estudis superiors i els no qualificats, quan el que hem fet és donar més ocupació al sector que més dificultats té per accedir al mercat laboral».

  Belda ha explicat que «Hem seguit la proporció de joves qualificats i no qualificats de la nostra ciutat que hi ha al Servef, realitzant realment polítiques d'esquerres, pareix mentida que precisament Guanyar critique que fem que més de 100 joves sense qualificar puguen millorar el seu currículum i en molts casos aprendre un ofici, al mateix temps que milloren la ciutat, de fet moltes millores ja s'estan notant en tan sols uns dies, estem ajudant als més desfavorits. Els joves que hem contractat són els que més dificultats tenen per encontrar treball, tal com demostren les dades del Servef».

  Respecte a la suposada mala planificació, «no volem criticar la feina dels caps de departament, sempre defensarem als funcionaris del nostre ajuntament. En alguns casos els joves estan de vacances perquè aquesta és una època on els mateixos funcionaris que han de guiar-los ho estan i s'aprofita que aquesta és una època on baixa la intensitat de feina. Un altre exemple el tindríem en els dels joves que estaran de conserges als col·legis, ara lògicament estan de vacances, per l'1 de setembre incorporar-se al seu lloc de treball, de tota manera, reitere el meu agraïment a tots els funcionaris la seua feina aquestes setmanes, tant en temes de contractes laborals, d'uniformes i material de treball, d'equips informàtics, com d'organització dels diferents departaments. Ha sigut una feina encomiable i podem assegurar que hem superat un repte important, incorporar a 150 treballadors de colp amb èxit» explica Belda.

  Cal recordar que Alcoi va sol·licitar 156 jóvens dins del programa de la Generalitat «Avalem joves». Amb una subvenció de 2.500.000 euros, ha sigut la segona població de tota la Comunitat, per darrere de València capital, que més diners i treballadors ha rebut.

  Els joves no qualificats treballaran en quadrilles de diverses persones, coordinades i dirigides per funcionaris municipals que s'encarregaran de programar, preparar i controlar la feina realitzada d'acord a les necessitats de la ciutat.

  Els 126 jóvens no qualificats del programa «Avalem Joves», 29 dones i 97 homes, ja estan als seus llocs de feina, alguns ja han eixit al carrer a fer tasques de millora de la ciutat  i altres, estan rebent la formació necessària. D'aquests 126 contractats, 13 són pintors, 12 personal de neteja, 17 jardiners, 20 forestals, 4 electricistes, 26 conserges i 34 peons de la construcció.

  Els altres 26 jóvens qualificats, 14 homes i 12 dones, ja van començar a treballar als departaments d'Esports, Alcaldia, Promoció Econòmica, Comerç, Obres i Serveis, Arquitectura, Habitatge, Medi Ambient, Enginyeria, Joventut, Comerç, Informàtica, Urbanisme, Personal, Contractació i Turisme.

  Subir