elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Acord unànime al si de la Policia Local

  • El regidor ho entén com “un pas important que hem de rebre amb cautela perquè el conflicte potser no està del tot tancat”

Ahir de vesprada va tindre lloc la tercera de les quatre sessions programades de mediació per tal de desbloquejar la situació d’enfrontaments sorgits entre els sindicats de la Policia Local d’Alcoi i que han motivat diversos desencontres entre agents i oficials a nivell intern. A la sessió d’ahir es va aconseguir tancar uns acords que van signar totes les parts presents.

A més del regidor i els representants del gabinet de mediació Centro de Conciliación y Arbitraje SL (CCMEDYA), a la sessió van acudir representants d’UGT, Comissions Obreres, Sindicat STAS-Intersindical Valenciana, Sindicat de Policies Locals de la Comunitat Valenciana (SIPOL-CV) i Sindicat SPPLB. Tots ells van signar els punts de l’acord que, bàsicament, apunten a la redacció en un termini de quatre mesos d’un Reglament intern de la Policia Local, i a l’activació del Consell de Policia, on estiguen representats tots els sindicats, que puga dictaminar sobre futurs conflictes que sorgisquen al si del cos. En paraules del regidor Natxo Gómez, “estem realment satisfets després d’aquesta sessió. Aquest acord unànime és un pas molt important que hem de rebre amb cautela perquè el conflicte potser no estiga tancat definitivament, per'si hem encetat el cami per resoldre-ho i a partir d’ara poden sorgir desencontres que anirem solucionant amb els mecanismes pertinents creats a partir del propi acord entre les parts. Des del Govern valorem l’esforç de totes les parts per arribar a un acord de futur, que tanca la porta a problemes del passat i facilita la creació de ferraments com el Reglament, el qual evitarà possibles arbitrarietats o tractes de favor en un sentit o altre, que al cap i a la fi ha generat aquesta disputa que no ha reportat cap bé per a la ciutadania. La Policia Local deixa enrere aquesta etapa difícil, i a partir d’ara cada agent i oficial podrà centrar-se en el més important: la feina diària en benefici d’Alcoi”.

Gómez ha agraït al seu antecessor al càrrec Jordi Martínez “el fet d’haver optat per aquesta fórmula de mediació per arribar a una solució definitiva”, i també ha tingut paraules d’agraïment a “la decidida voluntat de totes les parts presents en la mediació, la qual ens ha permés arribar a acords unànimes per tal d’encauçar el futur de la Policia Local, una actuació que a més ens permetrà posar fi a futurs desencontres i, per tant, continuar en la línia ja encetada de millorar el servei a la ciutadania”.

Subir