elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Al llarg dels primers 12 mesos s’han generat 15 projectes empresarials

Més de 28.000 assistents assisteixen a les activitats de l’Àgora el seu primer any

    L’Àgora compleix aquests dies un any de funcionament, des que el 16 de maig de 2012 iniciara la seua activitat amb el primer Encontre amb Innovadors. Des d’aleshores, aquest espai pluridisciplinar adreçat a les activitats empresarials innovadores d’Alcoi i comarca ha acollit un total de 82 activitats de diferents tipus, que sumen en conjunt 28.313 assistents. A aquestes xifres cal afegir una dada significativa: s’han generat 15 projectes empresarials a partir de l’assessorament i l’ajut de l’Àgora, a les quals en les properes setmanes se’n podrien afegir dos o tres més.

    Des que l’espai va obrir les seues portes amb regularitat, s’ha convertit en tot un epicentre de la cultura empresarial emprenedora de l’Alcoià i el Comtat. Cal recordar que a les seues instal·lacions estan ubicades les oficines de l’Agència de Desenvolupament Local, de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, del Clúster Disseny Global, el Clúster Aeronàutic i el Departament d’Innovació de l’Ajuntament d’Alcoi; l’espai es completa amb Àgora Emprenedors, que és el viver de nous projectes empresarials a punt de convertir-se en realitat, i amb Àgora Oberta, l’àrea multifuncional oberta a la societat, i que tant serveix com a fòrum públic com a sala d’actes i exposicions.

    El regidor d’Empresa, Formació i Innovació Manolo Gomicia s’ha congratulat del bon funcionament de l’Àgora demostrat en aquest primer any: “Estem contents, perquè el projecte està complint els seus objectius. Cal tindre en compte que aquest primer any ha servit en gran mesura com a presa de contacte amb el teixit social, empresarial i educatiu de les comarques, i tot i així hem trobat una gran resposta. No obstant, seguirem potenciant els serveis de l’Àgora, seguirem treballant per a que els nostres emprenedors troben el camí per posar en marxa els seus negocis, i continuarem treballant en el camí d’aconseguir una transició econòmica cap a un model basat en la tecnologia, la innovació i el coneixement, ja que el futur socioeconòmic de l’Alcoià i el Comtat passa per aquest model productiu”.

    Cal subratllar que el passat divendres es van aprovar en comissió informativa de Dinamització les normes que regularan l’ús de l’Àgora: “Una normativa que regula les condicions que oferim als emprenedors, l’ús de l’Àgora Oberta (espai que està obert a qualsevol persona, però prioritzant els projectes emprenedors o innovadors), i també establim que qualsevol emprenedor disposarà d’una taula, wifi, electricitat, fotocòpies i impressora, servei d’assessorament de l’ADL i el Departament d’Innovació, i accés a consultes i relacions amb el Clúster, i l’horari”, destaca Gomicia. Les normes es van aprovar sense vots en contra. Les taxes per l’ús de l’Àgora seran tractades a la Comissió de Governança d’aquest mateix dijous.

    A més, s’ha de recordar que l’Àgora estrena aquest divendres el servei de retransmissió en directe mitjançant streaming, amb un esdeveniment que compta amb més de 600 inscripcions presencials, i que ja té al voltant de 1.500 persones que han sol·licitat connectar-se a la retransmissió a distància. Es tracta de la jornada ‘Internet y la oportunidad de cambiarlo todo’, amb l’especialista alcoià en noves tecnologies i comunicació a la xarxa Isra García, que oferirà una completa jornada amb el seu equip de professionals.

    Subir