elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Hi ha un gest que ho pot canviar tot

  Aquest dissabte se celebra el Dia Mundial de les Malalties Rares, que són aquelles que afecten a menys de 5 de cada 10.000 habitants. Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), existeixen prop de 7.000 malalties rares que afecten al 7% de la població mundial. En total, s'estima que a Espanya existeixen més de 3 milions de persones amb malalties poc freqüents. Per aquesta raó, qualsevol persona pot patir una patologia poc freqüent, en qualsevol etapa de la vida.

  Per eixe motiu, l'Ajuntament d'Alboraia es suma a la campanya “Hi ha un gest que ho canvia tot”, llançat per la Federació Espanyola de Malalties Rares (FEDER) i que a València l'està recolzant activament la Universitat Cardenal Herrera – CEU, seu de l'Observatori de Malalties Rares de FEDER en 2015, convidant a tot el món a que es sume i recolze la causa amb un gest senzill: pintar-se un arc verd sota l'ull i pujar-ho a les xarxes socials amb el Hashtag #hazlasvisibles.

  “Aquesta iniciativa ens sembla molt bona idea i per això volem donar-li el nostre suport des de l'Ajuntament d'Alboraia, animant a tots a que es facen moltes fotos, individuals o en grup, amb una ratlla verda sota l'ull, perquè se sumeixen a aquesta proposta i així ajudar a que les malalties rares tinguen la visibilitat que es mereixen”, comenta Susana Cazorla, regidora de Serveis Socials.

  A més, el Consistori crearà un àlbum a Facebook on els veïns i veïnes que vulguen podran enviar les seues fotografies a través d'un missatge privat a aquesta xarxa social o al correu del gabinet de premsa: prensa@alboraya.com

   

  Subir