11 de abril de 2021 11/4/21

Alboraia inaugura l'exposició del conegut artista alboraier Enric Mestre

Alboraia inaugura l'exposició del conegut artista alboraier Enric Mestre  - (foto 1)

  L'exposició d'Enric Mestre "L'horta: una visió personal" està inspirada en el paisatge de l'Horta i les platges d'Alboraia.

  La mostra va estar inaugurada per l’Alcalde Miguel Cahavarría i la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Alboraia Ángels Belloch, i amb una nombrosa assistència de artistes i veïns d’Alboraia, esta està formada per 25 quadres pintats a l'oli.

  L'horta és tota la seua vida per a Mestre, segons explica ell mateix, “he nascut en ella, he crescut en ella i, no tan sols en esta, l'exposició d' Alboraia, tota la meua obra està influenciada pels camps que veig cada dia a l'entrar i eixir del meu taller de treball”.

  La regidora de cultura d'Alboraia, destaca la importància com a artista local de Mestre, que és autor, entre d'altres de; l'escultura ‘Homenatge l'horta' que està en la plaça Tomás y Valiente, l'escultura de les ‘Trobades d'escoles en Valencià', ubicada en el parc de les vies d'Alboraia, i també va ser el dissenyador del trofeu entregat en el festival de curts ‘Alboraia en curt' celebrat enguany.

  Així mateix, Belloch fa insistència en el luxe de veure una exposició de pintura feta per Mestre, especialitzat en la creació de peces i escultures de ceràmica, quan tots estem acostumats a veure un altre tipus d'obres seues a pesar que, com indica l'artista, en els seus tallers hi ha més de 500 quadres pintats per ell al llarg de la seua vida.

  Enric Mestre inaugurà el passat 24 de setembre, en el Museu de l'Almodí a València, l'exposició de ceràmica “Entre la intuïció, la geometria i el misteri”, on mostra un conjunt d'obres mai abans exposades públicament i que fins ara havien romàs en l'anonimat en els tallers de l'artista a Alboraia.

  Biografia
  Enric Mestre és un dels artistes més internacionals d'Alboraia. És professor de dibuix per l'Escola San Carlos de València des de 1958 i es va llicenciar en Belles Arts per la Facultat de San Carlos de València en 1982.

  La Universitat de València el va becar en 1964 per a realitzar estudis sobre vidriats artístics d'alta temperatura en el Lycée Technique Henry Brisson de Vierzon (França).

  En 1972 va guanyar el primer premi en el Concurs Nacional de Ceràmica de Manises, i en el mateix any va ser Premi Nacional en el Concurs de Disseny Industrial de la Fira de Ceràmica de València.

  En 1976 va ser Medalla d'Or de l'Estat de Baviera de Munich, i en 1982 Primer Premi en el Concurs Nacional de Ceràmica de Calvià (Mallorca).

  Ha participat en nombroses exposicions nacionals i internacionals i la seua obra es troba en el Museu d'Art Contemporani de Madrid, el Museu de Ceràmica de Barcelona, el Museu Ariana de Ginebra, Appalachian Center of Crafts, Cookeville, Tennesse (USA), el Museu de Belles Arts San Pio V de València, el Museu d'Arts Decoratives de Praga, el Museu Bechiné de Txecoslovàquia o el Museu d'Art Modern de Kyoto, entre altres museus.

  Subir