elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Albiol (EU) exigeix al Consell que no retire el descompte del bitllet de bus per a les persones majors

  • La diputada recrimina al Consell que utilitze la llei d’acompanyament per a retirar drets d’amagat, per a retallar sense debat ni discussió, “considerem que aquest és un ús fraudulent d’aquesta llei

  • Aquest any l’ha tocat a les ajudes al transport interurbà per als pensionistes i majors de 65 anys”

La diputada d'EUPV a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, recrimina al govern valencià la seua decisió d’eliminar el descompte del 30% en el preu del bitllet en la xarxa d’autobusos interurbans que fins ara gaudien els pensionistes. “La nova llei d’acompanyament que vol aprovar el Consell derogarà els dos decrets i una ordre que garantien aquestes ajudes des de fa 23 anys, exigim que es reconsidere aquesta decisió atesa la situació econòmica i el col·lectiu al que afecta”.

La parlamentària recorda que aquesta rebaixa del 30% del bitllet de bus per als majors en els desplaçaments de bus interurbans, s’aplicarà a les persones majors de 65 anys i als pensionistes que reben menys del salari mínim, uns 640 euros al mes. “Una iniciativa que representa un atac contra els que menys tenen, contra els més pobres i necessitats, aquests són l’objectiu del govern en la seua croada de major recaptació i de retallades. Ens pareix vergonyós”.

“Cada decisió del Partit Popular fa més difícil als ciutadans i ciutadanes aplegar a cap de mes. Pareix que als problemes de la crisi econòmica, com si no fóra suficient, el govern ens ho volguera posar encara més difícil”, assegura la representant d’esquerres, “eliminar la rebaixa del bitllet dels busos interurbans és col·locar els pensionistes, una part de la població molt vulnerable, en una situació desesperada”.

La diputada finalitza afirmant que en aquests moments moltes famílies, literalment malviuen amb les exigües pensions dels seus majors. “Aquesta és una realitat objectiva que no pot ser ignorada, aquesta decisió no només afecta els pensionistes, sinó a una part molt més ampla de la població que es veu una mica més a prop de la marginalitat i de l’exclusió social. Aquesta és una decisió sàdica”.

Subir