27 de febrero de 2021 27/2/21

S’Inaugura al castell l’exposició fotogràfica Imatges per al Futur

S’Inaugura al castell l’exposició fotogràfica Imatges per al Futur - (foto 1)

    L’Ajuntament d’Alaquàs ha presentat de nou al Castell d’Alaquàs l’exposició fotogràfica Imatges per al Futur, una col·lecció única de fotografies sobre Alaquàs i la seua gent que, promoguda amb la col·laboració de la publicació històrica Quaderns d’Investigació, vol difondre la vida i la història d’Alaquàs a través de fotografies antigues.

    La inauguració va tindre lloc el passat dissabte 27 de febrer a càrrec de l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i del Regidor de Cultura, Toni Saura, en el marc dels actes de commemoració del XVIIIè aniversari del Castell. En les seues intervencions, la primera edil va destacar que es tracta “d’un reconeixement a la ciutadania i a tota la gent que han fet que aquest poble siga com és”.

    En la mostra ubicada al Castell es poden contemplar més de 250 fotografies sobre la vida i història d’Alaquàs i han estat aportades per la gent del poble. Són histories de convivencia, històries de vida, reflexades en imatges, que la fotografia fixà en paper fa anys. Imatges que ens apropen al que ha estat la vida dels nostres avantpassats: pares, avis, besavis, rebesavis,... i de nosaltres mateix en altres temps. Imatges en blanc i negre, que ens recorden una època en que la relació entre la gent era l’eix al voltant del qual girava la vida del poble.

    L' exposició forma part del projecte cultural Imatges per al Futur, que va nàixer l'any 2004 amb l'objectiu de contribuir a la defensa i conservació del patrimoni cultural de la població. Actualment, aquest projecte consta de més de 3000 fotografies catalogades, tractades i arxivades.

    Subir