15 de diciembre de 2019 15/12/19

El projecte d'Erasmus + de l’Institut Faustí Barberà, seleccionat per la Unió Europea

El projecte d'Erasmus + de l’Institut Faustí Barberà, seleccionat per la Unió Europea - (foto 1)

  El projecte d’Erasmus+ de l’Institut Faustí Barberà ha estat seleccionat per la Unió Europea per a treballar la igualtat de gènere a les aules. El projecte Erasmus+ Ka1: “Gènere i Igualtat: una mirada europea” ha estat aprovat dins de la convocatòria 2016 del SEPIE (Servei Espanyol per a la Internalizació de l’Educació) (http://www.sepie.es/index.html), dins del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

  El grup Entreiguals està format per alumnat i professorat del centre educatiu amb el recolzament dels tècnics de l’àrea de Serveis Socials, del departament de la Dona i de la UPCCA. La iniciativa va sorgir arran del seu compromís amb la igualtat de gènere i el seu interès per tal de dur-lo a les aules.

  Per aquest motiu, el col•lectiu va presentar el seu projecte a la categoria (Ka1) centrada en la mobilitat per a l’aprenentatge del professorat a diferents països de la Unió Europea. La finalitat del projecte és, per tant, formar al professorat en diferents camps, com són l’educació en valors i noves metodologies, idiomes, metodologia CLIL, noves tecnologies (TIC) i formació en gestió i organització.

  D’aquesta manera, es preten transformar les pràctiques educatives tant del professorat com dels alumnes així com les dinàmiques del centre, i impregnar totes les activitats que es realitzen en el centre amb la filosofia del nostre projecte a través d'una visió més internacional.

  Des del centre no només es transmeten coneixements a l'alumne, també les habilitats i eines necessàries perquè el seu creixement personal siga el més sòlid possible . Per això, a més de conceptes, es treballa per transmetre la importància del respecte, l'esforç i el treball com a elements fonamentals per al creixement com a persones ; en definitiva , el desenvolupament d'una competència social i cívica. I és ací on l’institut pretén arribar .

  El centre vol ser pont de connexió entre tota la comunitat educativa local, i al mateix temps, que adquireixca una projecció internacional a través del contacte amb altres centres europeus.

  Des del treball de la "igualtat de gènere " en el context educatiu, es poden potenciar molts altres valors necessaris per a desenvolupar una societat oberta i amb igualtat d'oportunitats, en la qual els ciutadans han de participar de manera activa en la construcció d'una Europa amb valors .

  ocultar
  El projecte d'Erasmus + de l’Institut Faustí Barberà, seleccionat per la Unió Europea
  Subir