elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Ghost Transmission i Spheniscidae, guanyadors de la final del Prefra 2013

Ghost Transmission i Spheniscidae, guanyadors de la final del Prefra 2013
  • Els dos grups valencians actuaran al FRA 2013 que se celebrarà el dissabte 31 d’agost al parc de la Sequieta

Els grups valencians GHOST TRANSMISSION I SPHENISCIDAE han estat els guanyadors de la final del Prefra 2013 celebrada el passat divendres 10 de maig al col·legi Vila d’Alaquàs. Les dues formacions seran les encarregades d’obrir la 19 edició del Festival Rock d’Alaquàs que se celebrarà el dissabte 31 d’agost al parc de la Sequieta. Organitzat per l’Ajuntament d’Alaquàs amb la col·laboració de l’associació aFRA, el festival serà un any més una aposta musical gratuïta i tot un referent pel que respecta a festivals de les seues característiques en la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament d’Alaquàs està realitzant un gran esforç perquè el FRA continue formant part de l’escena musical valenciana.

Tal i com establien les bases del concurs Prefra 2013 celebrat en els últims dies, l’edició d’enguany continuarà combinant grups de reconegut prestigi nacional amb la participación de grups valencians i locals, fruit del compromís assumit per l’Ajuntament d’Alaquàs per promocionar la música que es produeix localment. D’aquesta manera, el concert s’obrirà enguany amb l’actuació dels dos grups finalistes del PREFRA 2013: GHOST TRANSMISSION I SPHENISCIDAE.

Ghost Transmission va nàixer l’any 2008 a València d’un parell d’amics amants de la música tot i que el grup no comença oficialment fins fa 1 anys aproximadament amb la introducció de nous components. El seu objectiu de construir les seues pròpies cançons els porta a tindre clares referències com les de Jesus And Mary Chain, Black Tambourine o The Raveonettes; altres no tan clares o evidents com el pop dels 60’s, The Velvet Underground o The Ramones. Els agrada tant el blues més primitiu com el “tecno ben fet”. El que ells mai anaven a imaginar que estarien d’entre els cinc finalistes del projecte Make Noise, la iniciativa de Converse i This is Undergroung per a noves bandes.

Spheniscidae porta treballant des de 2011 per generar diferents espais amb la seua música. El grup valencià naix de les cançons d’Íñigo Soler i durant el seu primer any han estat tocant per sales amb una formació acústica que integrava guitarres, persussions, teclat, violoncello i violí. A finals d’octubre de 2012 publiquen el seu primer disc: “La Historia Inempezable”. Aquest suposa un pas endavant per a la formació que porta al grup a treballar sobre un estil de música més elèctric i agressiu. El seu directe té una doble cara: elèctric i agressiu quan toca la banda compelta i cru i delicat quan viatgen en format duo Íñigo Soler i Alejandro Gómez-Lechón.

PREFRA. EMERGENTS 2013

El concurs “PREFRA. EMERGENTS 2013” ha aconseguit un gran èxit de participació. Un total de 31 grups valencians es van presentar a la primera fase d’aquest concurs musical posat en marxa per obrir la participació i donar la possibilitat a totes les formacions musicals d’Alaquàs i de la Comunitat Valenciana que ho desitgen, de participar en aquest festival. Després d’un període de selecció dirigit per un jurat especialista en música independent, sis grups han estat elegits per formar part d’aquest concurs que es va celebrar durant els caps de setmana del mes d’ abril i maig.

Es tracta d’una iniciativa que serveix com a plataforma de promoció i per donar suport a la creació musical que es genera a Alaquàs i a tota la Comunitat Valenciana. El FRA s’ha consolidat en els últims anys com un dels festivals de música independent, públic i gratuït més importants que aposta una oferta musical pública on es combinen els grups internacionals i nacionals amb els locals. El concurs ofereix la possibilitat de formar part del cartell a un número d’entre 1 a 3 grups de música emergents de la Comunitat Valenciana, d’una forma participativa i oberta.

Subir