25 de enero de 2021 25/1/21

L’empresa Persones de Confiança d’Alaquàs finalitza les seues vendes al Mercat Municipal

L’empresa Persones de Confiança d’Alaquàs finalitza les seues vendes al Mercat Municipal - (foto 1)

  L’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs ha dut a terme enguany la sisena edició del projecte educatiu “Persones de Confiança” i la venda dels seus productes al Mercat Municipal de Alaquàs. Una iniciativa pionera que ha comptat com cada any amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alaquàs i el suport de l’Associació de Comerciants d’Alaquàs, CAdA i l’Associació de Venedors del Mercat Municipal

  Per a la promoció d'aquesta empresa cooperativa que es dedica a la compra venda de productes manufacturats, els joves han ocupat de nou un espai al Mercat Municipal cedit per l'Ajuntament que ha estat operatiu des del mes de febrer. La seua clausura va tindre lloc el passat dijous 2 de juny i a ella va assistir el Regidor a l’Ajuntament d’Alaquàs, Toni Saura, que va felicitar-los per la iniciativa.

  La cooperativa: “Persones de Confiança” va nàixer fa sis anys com una experiència pionera emmarcada dins del projecte educatiu “Empresa i iniciatives emprenedores” realitzat per l'alumnat de 4t ESO del programa de diversificació curricular de l'institut Clara Campoamor d'Alaquàs posat en marxa per a fomentar la iniciativa empresarial entre els joves.

  Es tracta d'un projecte escolar sense ànim de lucre que es dedica a la venda de productes realitzats pels mateixos alumnes així com a la venda de productes conreats en l'hort escolar de l'institut. Els beneficis aniran destinats a un projecte de solidaritat.

  El projecte té com a objectiu fer comprendre l'alumnat el concepte d'empresa així com valorar el paper de la persona emprenedora com agent creador de riquesa i motor econòmic. Ajudats també per l'Agència de Desenvolupament Local d'Alaquàs i pel departament de creació d'empreses de l'Ajuntament, els joves han pogut conèixer de primera mà els requisits necessaris per a la creació d'una empresa així com la forma de gestionar-la.

  La iniciativa va ser reconeguda el passat mes de maig amb el Premi Nacional de “Reporteros en la red” que atorga anualment l’Obra Social Ibercaja. L'objectiu d’aquest premi és facilitar i incentivar la realització d'activitats de renovació i innovació que puguen ser aplicades a centres educatius.

  Enguany, el projecte ha estat inclòs dins de la Setmana Europea del Desenvolupament Sostenible que es va celebrar del 30 de maig al 5 de juny per la Unió Europea. El projecte dut a terme a Alaquàs ha estat exemple dins d’aquesta iniciativa que promou el desenvolupament sostenible.

  Subir