elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

L’artista Sergio Moya exposa al Castell d’Alaquàs la seua mostra sobre l’equilibri

L’artista Sergio Moya exposa al Castell d’Alaquàs la seua mostra sobre l’equilibri

    El divendres 22 d’abril es va inaugurar a Alaquàs la mostra “Entre el equilibrio y la inestabilidad. El Monociclo como Recurso Escultórico” de l’autor Sergio Moya. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor de Cultura, Toni Saura, van acompanyar l’artista en la seua presentació.

    Amb aquest projecte, l’autor tracta d’exterioritzar la seua passió per la idea de l’equilibri i la unió entre el cos i l’objecte (el monocicle). El procés de treball té dues parts i dos processos clars, d'una banda el cos tracta una part fonamental del projecte ja que el cos és una gran eina amb la qual analitzar i treballar aquesta idea gràcies a la seua anatomia i la seua gran capacitat de moviment. Per açò utilitza el cos en aquest procés de treball com a element de representació de la idea.

    I d'altra banda està el concepte de "Objet Trouve" on utilitza elements industrials com poden ser, rodaments, canonades, rodes, ... per a treballar la idea de circumferència ja que és l'element geomètric que representa el monocicle.

    En paraules de l’autor, “de l'equilibri la frase que tinc sempre present és, l'equilibri és la situació d'un cos que, malgrat tenir poca sustentació es manté sense caure, equilibri aqueix punt en la qual un cos té totes les forces gravitatòries compensades així roman aqueixa massa en un punt de relaxació d'estabilitat i d'harmonia. També el concepte de “Objet Trouve” l'art trobat, ha de tenir creació artística, almenys una idea sobre açò, per exemple, la designació de l'artista d'un objecte com a art, la qual cosa quasi sempre es veu reforçat pel títol. Hi ha també en la seua major part una modificació de l'objecte, encara que no fins a l'extrem de fer-ho irrecognoscible. La modificació pot portar al fet que li'l designe com a objecte trobat «modificat», «interpretat» o «adaptat»”.

    Subir