elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià
Per aprofundir en la divulgació del Centre de Recursos Genètics Forestals d’Alaquàs (ICONA)

L’Alcaldessa d’Alaquàs planteja al Ministeri de Medi Ambient un pla de treball

L’Alcaldessa d’Alaquàs planteja al Ministeri de Medi Ambient un pla de treball

    L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, s’ha reunit aquest matí amb responsables del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient per tal de recuperar la línia de treball encetada a l’any 2011 entre ambdues administracions per a donar a conèixer amb més profunditat el Centre de Recursos Genètics Forestals d’Alaquàs. Des de l’obertura pública d’aquest centre, l’Ajuntament d’Alaquàs ha vingut desenvolupant tota una sèrie de visites guiades així com tallers de formació per tal que la població poguera conèixer aquest recurs mediambiental.

    A la visita han assistit la primera edil, acompanyada del Regidor d’Urbanisme, Juan Antonio Oñate, el Regidor de Cultura, Toni Saura, i tècnics de l’Ajuntament d’Alaquàs. Per part del Ministeri han estat presents la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Forestal, Begoña Nieto, el subdirector General de Silvicultura y Montes, Rafael Gómez del Álamo, la directora tècnica, Mª Cruz Vega Álvarez i la coordinadora de zona a la Comunitat Valenciana, Ana Aguado.

    A la reunió, la primera edil ha manifestat que l’objectiu de l’Ajuntament d’Alaquàs és “continuar fent possible que l’ICONA es puga conèixer i puga ser element didàctic per a la població d’Alaquàs com a recurs mediambiental extraordinari”. Per això, Elvira García Campos ha plantejat un pla de treball més extens que vinga a completar tot el treball desenvolupat en aquests últims anys per tal que aquest centre es converteixca en un “referent d’espai didàctic per a universitaris i estudis superiors”.

    El Centre Nacional de Recursos Genètics Forestals d'Alaquàs té una superfície de 110.000 metres quadrats de pi i vivers. Es tracta d'un dels quatre únics centres d'aquestes característiques que existeixen a Espanya i guarda més 700 exemplars de mig centenar de variants genètiques pures de pi de les diferents zones boscoses de la costa mediterrània per a la repoblació en cas d’incendi o desforestació.

    Des de la seua obertura, l’Ajuntament d’Alaquàs ha desenvolupat tot un programa de visites per divulgar les línies de treball que al centre es desenvolupen, que a més tenen una gran influència i repercussió en la conservació i millora del patrimoni forestal nacional. Es preveu també la creació d'un viver escola, l'engegada de campanyes d'educació ambiental i la posada en marxa de cursos de divulgació tècnica, entre altres activitats.

    Subir