1 de marzo de 2021 1/3/21

L'Ajuntament d'Alaquàs contracta vint joves en atur

L'Ajuntament d'Alaquàs contracta vint joves en atur - (foto 1)

  Una vintena de joves d'Alaquàs ha començat hui 1 de juny a treballar per al programa Avalem Joves, impulsat per la Generalitat Valenciana i del que forma part l'Ajuntament d'Alaquàs. Es tracta d'un pla de formació i ocupació en el que s'alterna el treball amb la pràctica professional a través d'un contracte per a la formació i l'aprenentatge pel que rebran el salari mínim interprofessional amb l'objectiu d'augmentar les possibilitats d'inserció al mercat laboral i reduir la taxa d'atur juvenil registrada al nostre país.

  L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García, els ha rebut aquest matí al Saló de Plens de l'Ajuntament per donar-los la benvinguda i signar de manera oficial els contractes. La primera edil ha destacat "el meu compromís amb la formació i l'estimulació laboral dels més joves perquè dignifica la vida de les persones".

  L'Ajuntament d'Alaquàs disposa de dus especialitats formatives per a acollir als vint joves que poden participar en aquest pla. Una desena de places estarà destinada a activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i altra a Muntatge i manteniment d'instal·lacions calorífiques. Els admesos realitzaran un curs de dotze mesos i rebran mensualment el salari mínim interprofessional.

  El consistori municipal va obrir a principis de maig el procés de selecció per al Taller Avalem Alaquàs jove 2017-2018. Aquest és un programa mixt d'ocupació i formació de garantia juvenil que pretén millorar el treball dels joves ja que són el gran actiu de la societat. Per això és fonamental oferir diverses opcions perquè puguen desenvolupar al màxim el seu potencial.

  Els objectius principals del pla T'Avalem Joves són contribuir a la implantació d'un nou model productiu que compte amb les empreses així com amb els seus treballadors i les seues treballadores. També generar noves oportunitats d'ocupació i formació per a les persones joves. A més, afavorir l'aportació de talent d'aquestes persones a les Pymes i el tercer sector. Alhora que es vol facilitar el retorn de les persones joves que marxaren a altres països per trobar un treball millor. Finalment, es busca estimular el compromís social de les persones joves participant en iniciatives socials del Tercer Sector.

  El pla va dirigit als joves menors de 30 anys desocupats i registrats en les Oficines del SERVEF, també han de complir els requisits per participar a la Garantía Juvenil i que estiguen inscrits al Fitxer del Sistema Nacional de Garantía Juvenil.

  D'altra banda el projecte diferencia els diferents perfils dels joves desocupats perquè aquests reben una millor atenció. T'Avalem Joves actuarà de manera individual en: joves amb formació universitària o formació professional que no troben oportunitats laborals adaptades a la seua formació, joves amb una qualificació inadequada a la demanda del mercat laboral i, que a més, han perdut el treball, joves amb un baix nivell d'ocupació, bé sigui perquè han abandonat l'educació, no tenen treball i no estan formant-se i que es troben en situació d'exclusió social o en risc d'estar-ho.

  Subir