28 de febrero de 2021 28/2/21

Joves europeus participen en noves experiències d’intercanvi a Alaquàs

Joves europeus participen en noves experiències d’intercanvi a Alaquàs - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Alaquàs, a través de la seua Oficina Eurodesk, continua sent exemple a seguir en la posada en marxa d’iniciatives per fomentar l’intercanvi intercultural europeu entre els joves. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha rebut aquesta setmana al seu despatx un grup de joves que es troben participant en els diversos prometes promoguts.

  Per una banda, la primera edil va donar la benvinguda a quatre joves del Servei Voluntari Europeu que es troba dins del programa Erasmus Plus, projecte finançat per la Comissió Europea. Els voluntaris són Marijana de Sèrbia, Víctor de Bèlgica, Clothilde de França i Maëva de França. Els Quatre es troben col•laborant de manera activa en els recursos d’oci i temps lliure de l’Ajuntament d’Alaquàs així com en el Centre d’Informació Juvenil i en els instituts de secundària i l’Escoleta Infantil Municipal l’Alqueria. Col•laboren en les classes d’anglès, francés, història i geografia i participen també en les activitats organitzades per les Ludoteques municipals, Centre Obert i Espai Educatiu. Col•laboren també amb el portal europeu de Juventut, amb Alaquàs Jove i reben classes de castellà al Centre de Formació de Persones Adultes Enric Valor d’Alaquàs.

  D’altra banda, la primera edil va acomiadar tres joves d’Alaquàs que tindran l’oportunitat de viure una nova experiència europea. Per una banda, Ana Tebar, veïna d’Alaquàs i usuària del Passatge, participarà en un projecte de Voluntariat Europeu a través d’Erasmus Plus a Ostrava (República Txeca). Allí desenvoluparà la seua tasca amb xiquets d’ètnia gitana en les escoles de primària.

  Els joves d’Alaquàs Diana de la Torre i Javier Antúnez participaran en el seminari internacional Contact Making Seminar, també a través del programa Erasmus Plus. Es tracta d’un curs de formación per al desenvolupament de programes de prevenció en la joventut que serveis també d’encontre internacional d’organitzacions que treballen regularment amb els joves. L’objectiu del curs és proporcionar un espai per a la comunicación internacional, l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques.

  L’Ajuntament d’Alaquàs a través de la seua Oficina Eurodesk i a través del programa Erasmus Plus de la Unió Europea, una de les accions estratègiques per fomentar la igualtat d’oportunitat entre els joves europeus –entre 17 i 30 anys- contemplat per a l’exercici 2014-2020. Les seues principals línies d'actuació són impulsar el creixement, l'ocupació i l'equitat social en l'àmbit de l'educació, la formació, la joventut i l'esport dins d'Europa.

  L'Ajuntament de Alaquàs convida tots els joves del poble a viure una gran experiència com és la de viatjar i descobrir altres cultures europees. Tota la informació sobre subvencions i projectes europeus està disponible a l'Oficina Eurodesk del Centre d’Informació Juvenil d’Alaquàs (Av. Blasco Ibáñez, 57).

  Subir