elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

El Castell d’Alaquàs acull la presentació del llibre Mestres i escoles a l’Horta Sud, 1936-1939

El Castell d’Alaquàs acull la presentació del llibre Mestres i escoles a l’Horta Sud, 1936-1939
    MÁS FOTOS
    El Castell d’Alaquàs acull la presentació del llibre Mestres i escoles a l’Horta Sud, 1936-1939 - (foto 2)

    El professor, investigador i veí de Catarroja, Wilson Ferrús, presentarà el pròxim divendres 29 de gener la seua última obra ‹‹Mestres i escoles a l’Horta Sud, 1936-1939››, editada per la institució Alfons el Magnànim. Ferrús va estudiar la carrera de Magisteri a la Universitat Laboral de Xest, a la especialitat de Ciències Socials i posteriorment es va llicenciar en Ciències de l’Educació a la Universitat de València.

    L’escriptor estarà acompanyat per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, Ximo Llorens, Miguel Ángel Uribes (fill del mestre republicà José Ángel Uribes i nebot del mestre d’Alaquàs afusellat José Ángel Uribes) i la professora Carmen Agulló.

    ‘Mestres i escoles a l’Horta Sud, 1936-1939’ és un relat sobre la història de l’educació de la nostra comarca des dels orígens del sistema públic d’educació, remuntant-se al segle XIX, fins l’arribada del franquisme a 1936 amb l’esclat de la guerra civil.

    El propi escriptor afirma en una entrevista per al mitjà ‘Valencia News’ que en aquesta obra el lector es pot trobar històries d’escoles i mestres, però també d’esperança i il·lusions com de lluita i compromís per a construir un vertader sistema públic d’educació, universal, uniforme, únic, obligatori i gratuït.

    A les paraules del pròleg de l’obra, redactades per la docent Carmen Agulló, es pot llegir que: ’l’ autor ens regala un bon llibre no sols per a les persones interessades en la història de l'educació sinó per a totes aquelles persones que volen descobrir un tros de la història del seu poble, de la seua comarca o del seu País. Ens dóna molt més del que el seu títol promet perquè no es limita a narrar els anys del conflicte bèl·lic sinó que ens remet als orígens del sistema públic d'ensenyament en els vint pobles de l'Horta Sud, remuntant-nos al segle XIX en un relat que continua fins a l'arribada del franquisme’.

    Subir