1 de marzo de 2021 1/3/21

El Tio la Careta obri les actuacions del programa “Alaquàs crea”

El Tio la Careta obri les actuacions del programa “Alaquàs crea” - (foto 1)
  • El grup alaquaser presenta al Castell d’Alaquàs el seu nou àlbum “Tiempo de títeres”

MÁS FOTOS
El Tio la Careta obri les actuacions del programa “Alaquàs crea” - (foto 2)

El grup alaquaser El Tio la Careta va presentar el dimarts 30 d’abril el seu nou àlbum “Tiempo de títeres” al Castell d’Alaquàs. La presentació s’emmarca dins del cicle “Alaquàs Crea” posat en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs per ajudar els joves creadors de la ciutat en la seua tasca de promoció artística a la mateixa vegada que oferir una programació cultural de qualitat al Castell d’Alaquàs.

L’acte es va iniciar amb la projecció del videoclip gravat per aquest grup amb motiu del seu nou treball i que ha estat enregistrat en el mateix Castell d’Alaquàs, amb l’objectiu de promocionar Alaquàs i la seua música. Després de la presentació el grup va oferir un concert en acústic amb una selecció dels seus temes musicals.

El Tio la Careta és un grup revelació d’Alaquàs amb una trajectòria musical molt arrelada a Alaquàs. Està format per joves d’Alaquàs, la gran majoria d’ells ex alumnes de la Unió Musical d’Alaquàs, amb un estil molt personal sorgit de la fusió de diferents estils musicals i les ganes d’experimentar i reivindicar els grans valors de la vida.

Alaquàs Crea

L’Ajuntament d’Alaquàs ha posat en marxa una innovadora programació cultural per als caps de setmana del mes de maig en la que els joves creadors locals seran els protagonistes. Concerts, representacions teatrals, projeccions audiovisuals i presentacions artístiques ompliran el Castell d’Alaquàs per tal de mostrar i promocionar el treball artístic dels joves creadors locals. Amb aquesta iniciativa innovadora a tota la comarca, l’Ajuntament d’Alaquàs vol ajudar els joves de la ciutat en la seua tasca de promoció a la mateixa vegada que oferir una programació cultural de qualitat adaptada a les necessitats del moment.

La segona actuació del cicle tindrà lloc el dissabte 18 de maig a les 20.30 hores i estarà protagonitzada pel jove Mario García, ex alumne de la Unió Musical d’Alaquàs. García és cantautor i recentment ha presentat el seu disc “Baix la pluja”, una selecció musical valenciana que l’ha dut a recórrer diferents punts de la geografia espanyola.

El cicle acollirà també el divendres 17 de maig a les 20 hores la projecció del curtmetratge “El vendedor de humo”, guanyador del Goya al millor curtmetratge d’animació espanyol lliurat en els recents premis celebrats per l’Acadèmai de les Arts i les Ciències. A la projecció assistirà l’alaquaser emprenedor Carlos Escutia, director de l’escola de formació PrimerFrame, on s’ha realitzat el curtmetratge d’animació guanyador, elaborat per un grup de 25 alumnes com una pràctica dins del màster d’animació que s’imparteix a l’escola. El curtmetratge ha estat dirigit per Jaime Maestro. Escutia dirigeix també l’estudi de producció en 3D FrameOver, que dóna treball a més de 20 professionals valencians de la matèria.

El teatre omplirà el Castell d’Alaquàs el proper dissabte 25 de maig. La companyia Carabau Teatre oferirà una original posada en escena de l’obra “La Discreta Enamorada” per tal de promocionar el que serà el I Certamen Nacional de Teatre que Alaquàs acollirà els propers dies 4, 5, 6 i 7 de juliol al Castell.

També destaca el dia 11 de maig el taller de break-dance, a les 11 del matí i la FASHION DAY-BARROC, organitzat pels corresponsals juvenils, que tindrà lloc el mateix dia a partir de les 21 hores.

Finals del Prefra

“Alaquàs crea” donarà també cabuda a les finals del Prefra, a través de les quals se seleccionaran els grups locals i valencians que enguany completaran el cartell del Festival Rock d’Alaquàs (FRA). Les actuacions tindran lloc al llarg dels mesos d’abril i maig.

Subir