17 de noviembre de 2019 17/11/19

Deu anys de convivència i mediació a l’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs

Deu anys de convivència i mediació a l’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs - (foto 1)
  MÁS FOTOS
  Deu anys de convivència i mediació a l’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs - (foto 2)

  L’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs celebra enguany el Xé Aniversari de l’Equip de Convivència i Mediació. L’acte central es va celebrar al Castell d’Alaquàs el passat dimarts 26 d’abril i va comptar amb la participació de l’alumnat així com dels pares i mares i el professorat que fan possible aquest projecte.

  Al llarg de la vesprada van estar presents també l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos i el Regidor de Cutlura, Toni Saura, que van acompanyar la directora del centre, Marian Espert i el seu equip en aquesta celebració.

  L'acte va estar organitzat en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alaquàs i van estar convidats tots els centres educatius de la localitat a participar-hi. Va estar present l’Institut Faustí Barberà amb el seu projecte de convivència “Entreiguals”.

  L'alumnat, els pares i les mares de l'equip de mediació van explicar la seua experiència al llarg d'aquests 10 anys. També va assistir Jose Ignacio Madalena, assessor de programes específics d'atenció a la diversitat, convivència i mediació escolar a la Comunitat Valenciana. Alguns centres docents també aportaren les seues experiències i projectes de convivència.

  El programa de mediació escolar és una eina molt útil per a millorar la convivència al centre, per la qual cosa el curs 2005-06 es formà un equip de professors i de professores voluntaris que s’encarregaren de la seua difusió a la resta del professorat, a l’alumnat i a les famílies, així com de la formació de l’alumnat mediador. Aquest curs conten amb un equip constituït per alumnat, mares, personal no docent i professorat mediador.

  Cal remarcar que la mediació escolar és un dels procediments que s’ha revelat com a més eficaç i constructiu per a resoldre els conflictes en l’àmbit escolar i que existeixen projectes en funcionament des de l’any 1993 al País Basc, des de 1996 a Catalunya i des del 97 a la Comunitat de Madrid.

  ocultar
  Deu anys de convivència i mediació a l’Institut Clara Campoamor d’Alaquàs
  Subir