16 de enero de 2021 16/1/21

Alaquàs prorrogarà el Pressupost Municipal de 2015 per a enguany

  • Els comptes presentats per l’equip de govern per a l’any 2016 han estat rebutjats amb els vots en contra de Partit Popular, Compromís, Canviem Alaquàs i EU. PSPV i C’S van votar a favor

L’Ajuntament d’Alaquàs continuarà amb el pressupost prorrogat de 2015 per a l’any 2016 després de que els comptes presentats per l’equip de govern per al nou exercici hagen estat rebutjats pels partits de l’oposició. Partit Popular, Compromís, Canviem Alaquàs i EU votaren en contra, en canvi PSPV-PSOE i C’S van votar a favor en la sessió celebrada el dijous 25 de febrer.

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha destacat “l’oportunitat única brindada per l’equip de govern a tots els partits polítics que, sota la convicció i la responsabilitat d’una legislatura diversa com aquesta, suposava l’aprovació del Pressupost Municipal. Hem fet una aposta clara i decidida per comptar amb tots, per tendir la mà, per invitat a tots i totes a participar en la confecció d’aquests comptes perquè partint d’allò, que ens uneix, hem de treballar amb l’únic objectiu del bé comú amb polítiques progressistes dirigides a les persones. La ciutadania demana dels responsables polítics diàleg i capacitat de generar acords pensant en l’interès col·lectiu i lamente que els partits de l’oposició d’Alaquàs no hagen estat a l’altura política de les circumstàncies”.

La primera edil ha expressat “l’obstaculització que suposa per a l’Ajuntament d’Alaquàs la no aprovació d’aquest pressupost, en el que s’ha estat treballant de manera conjunta amb tots els partits polítics, oferint a cadascun d’ells tota la informació, consens i confiança per tal d’arribar a un acord conjunt”. La primera edil ha expressat que “l’equip de govern continuarà treballant per tal de mantindre, com s’ha fet fins ara, la qualitat dels serveis públics, els llocs de treball i les nostres polítiques socials i de foment de l’ocupació”.

El regidor d’Hisenda, Toni Saura, qui ha estat al cap de tot el procés mantingut, ha volgut destacar “la incoherència mostrada pels quatre partits de l’oposició que han votat en contra d'algunes mesures incloses en el pressupost proposades per ells mateixos, com la realització d'un pla de mobilitat urbana sostenible o de l'adequació d'un nou espai com a aula d'estudi, o la previsió d’ingressos tres mesos després de que s’aprovaren per unanimitat la modificació les Ordenances Fiscals per al 2016. Ha insistit també en que “tots els representants dels partits polítics han aprovat per unanimitat en aquesta setmana el pressupost previst per a l’Empresa Pública ALEM, que també forma part del Pressupost Municipal i que es la principal eina que té l'Ajuntament per garantir la prestació del serveis públics”.

El Pressupost presentat per l’equip de govern ascendia a un total de 21.112.000 euros i s’ha intentat consensuar des del mes d’octubre amb tots els grups municipals de l’oposició amb l’objectiu de recollir propostes i aconseguir els màxims acords. Són uns comptes socials i equilibrats realitzats sota quatre premisses fonamentals: el manteniment dels llocs de treballs, el foment de les politiques d’ocupació, la qualitat dels serveis públics i l’estalvi significatiu.

El pressupost continuava tenint com a una de les peces angulars les politiques d’ocupació, preveent una despesa de 750.000 euros en ocupació, especialment destinats a contractacions de la bossa de treball municipal així com a altres qüestions relatives a l’ocupació i la formació i l’incentivament d’iniciatives empresarials.

Algunes de les novetats dels nous comptes, que no podran eixir endavant, eren la creació d’una nova plaça d’agent de la Policia Local, la creació d’una plaça de Psicòloga, la millora de diferents places de treballadors per equipar-los a la resta de funcionaris de la plantilla, un pla per dotar la Policia Local en quatre anys de xalecos antibalas i la renovació de les seues emissores. Hi havia també partides específiques per a les noves Regidories de Turisme i Medi Ambient. Així com un augment de la partida destinada a subvencionar el transport per a joves estudiants. A més, totes les subvencions nominatives, destinades als principals colectius festius i culturals de la població, queden sense aprovar.

El Pressupost Municipal d’Alaquàs, rebutjat per l’oposició, venia a aprofundir en la línia d’estabilitat desenvolupada fins ara, complint amb el Pla d’Ajust en vigor aprovat pel Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, amb la generació d’estalvi net positiu i amb l’objectiu d’estabilitat pressupostària, regla de despesa i límit de despesa no financer imposat pel govern de la nació.

Subir