elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs presentarà un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local

  • Alaquàs se suma al recurs presentat per altres ajuntaments contra la nova Llei de Règim Local promoguda pel Govern espanyol

L’Ajuntament d’Alaquàs presentarà recurs d’inconstitucionalitat contra alguns articles de la Llei 27/2013 de 27 de desembre de 2013 de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local promoguda ple Govern espanyol. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va presentar al Ple de la Corporació Municipal aquesta proposta d’acord a través de la qual s’inicien els tràmits per a la formalització del conflicte en defensa de l’autonomia local. La proposta va ser aprovada pels vots a favor de PSOE, Bloc-Els Verds i regidors no adscrits i els vots en contra del PP.

Elvira García Campos ha manifestat la seua intenció de continuar treballant des de l’Ajuntament d’Alaquàs i des de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per l’autonomia local. La primera edil ha insistit en que la presentació d’aquest recurs respon a “una lluita conjunta d’ajuntaments de tot l’estat espanyol en defensa de la municipalitat i de les administracions locals com a serveis pròxims a la ciutadania”.

L’Alcaldessa d’Alaquàs ha explicat que la nova llei “ens afecta directament ja que suprimeix competències municipals i serveis dels quals es beneficien els nostres veïns i veïnes i que estan directament relacionats amb l’educació, la sanitat i els serveis socials”.

Alaquàs se suma així al recurs plantejat per altres ajuntaments de l’estat espanyol i mostra la seua preocupació per les greus conseqüències de l’aplicació d’aquesta llei.

Subir