elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs inaugurarà el dissabte la primera fase de la xarxa d’horts urbans

Alaquàs inaugurarà el dissabte la primera fase de la xarxa d’horts urbans
  • Demà dimecres a les 19 hores al Castell d’Alaquàs es lliuraran els diplomes acreditatius i es celebrarà la xerrada: "Introducció als Horts urbans i a l'agricultura ecològica", a càrrec de l'enginyer tècnic agrícola, Lluís Planells

MÁS FOTOS
Alaquàs inaugurarà el dissabte la primera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 2)

Alaquàs inaugurarà el proper dissabte 30 de novembre la primera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. L’acte d’inaguuració tindrà lloc a les 12 hores.

L’Ajuntament d’Alaquàs ha preparat diferents activitats al llarg d’aquesta setmana per tal de posar en marxa aquesta primera fase a través de la qual han estat adjudicades un total de 76 parcel·les ubicades en la parcel·la rústica anomenada “L’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal·lacions municipals esportives del Terç.

La primera de les activitats programades tindrà lloc demà dimecres 27 de novembre a les 19 hores. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, lliurarà els diplomes acreditatius de titularitat als i les adjudicatàries. A continuació tindrà lloc la xerrada :"Introducció als Horts urbans i a l'agricultura ecològica", a càrrec de l'enginyer tècnic agrícola, Lluís Planells. El dissabte 30 de novembre tindrà lloc des de les 9 hores del matí el taller pràctic: "Introducció als Horts urbans i a l'agricultura ecològica", a càrrec de l'enginyer tècnic agrícola, Lluís Planells, seguit de la inauguració oficial dels horts urbans que se celebrarà a les 12 hores.

La xarxa d’horts urbans d’Alaquàs té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

Els horts es van adjudicar el passat 30 d’octubre mitjançant un sorteig públic per a un període de dos anys a través de diversos procediments. Dels primers 76 horts urbans d’Alaquàs, 4 parcel·les han estat reservades per als centres educatius d’Alaquàs que ho han sol·licitat i 1 parcel·la per a l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, de manera que puguen incorporar l’hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l’aprenentatge de diverses disciplines, explotant la seua funció educativa.

Les 70 parcel·les restants van entrar en sorteig, tenint preferència les persones desempleades d’Alaquàs. D’aquesta manera, s’han adjudicat 37 parcel·les per a aturats, 18 per al jubilats i pensionistes i 15 per al públic en general.

Totes les parcel·les s’articulen en base a un passeig central on s’han instal·lat plantes aromàtiques. Hi ha també una zona d’esbarjo amb taules i cadires per a les famílies, una aula ecològica per a cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

Subir