elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs inaugura la primera fase de la xarxa d’horts urbans

Alaquàs inaugura la primera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 1)
  • Els adjudicataris i adjudicatàries de les 76 parcel•les estrenen els seus horts urbans en l’acte d’inauguració oficial

MÁS FOTOS
Alaquàs inaugura la primera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 2)

Alaquàs va inaugurar el passat dissabte 30 de novembre la primera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, va inagurar oficialment el projecte junt als adjudicataris i adjudicatàries de les diferents parcel·les.

L’acte es va iniciar a les 9 de matí amb el taller pràctic: "Introducció als Horts urbans i a l'agricultura ecològica", a càrrec de l'enginyer tècnic agrícola, Lluís Planells, on els i les adjudicatàries van estrenar els seus horts. A continuació es va celebrar la inauguració oficial.

La primera xaxa d’horts urbans d’Alaquàs té un total de 76 parcel·les ubicades en la parcel·la rústica anomenada “L’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal·lacions municipals esportives del Terç i té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

Els horts es van adjudicar el passat 30 d’octubre mitjançant un sorteig públic per a un període de dos anys a través de diversos procediments. Dels primers 76 horts urbans d’Alaquàs, 4 parcel·les han estat reservades per als centres educatius d’Alaquàs que ho han sol·licitat i 1 parcel·la per a l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, de manera que puguen incorporar l’hort urbà al programa escolar com un element imprescindible per a l’aprenentatge de diverses disciplines, explotant la seua funció educativa.

Les 70 parcel·les restants van entrar en sorteig, tenint preferència les persones desempleades d’Alaquàs. D’aquesta manera, s’han adjudicat 37 parcel·les per a aturats, 18 per al jubilats i pensionistes i 15 per al públic en general.

Totes les parcel·les s’articulen en base a un passeig central on s’han instal·lat plantes aromàtiques. Hi ha també una zona d’esbarjo amb taules i cadires per a les famílies, una aula ecològica per a cursos de formació i jornades de sensibilització i una zona de compostatge. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme cursos de formació i jornades de sensibilització.

Subir