elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs inaugura el dissabte la tercera fase de la xarxa d’horts urbans

Alaquàs inaugura el dissabte la tercera fase de la xarxa d’horts urbans
  MÁS FOTOS
  Alaquàs inaugura el dissabte la tercera fase de la xarxa d’horts urbans - (foto 2)

  Alaquàs inaugurarà el dissabte 29 de novembre la tercera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. L’acte d’inaguuració tindrà lloc a les 12 hores.

  Aquesta tercera fase té una superficie de 8.013 metres quadrats i compta amb un total de 79 parcel•les ubicades junt a la primera fase coneguda com l’Hortet de Ramon. Com en la primera fase, els horts han estat adjudicats per un període de dos anys. Un total de 25 parcel•les estaran destinades a pensionistes, 40 a persones aturades, 10 a públic en general i 4 a associacions i col•lectius.

  La primera i tercera fase estaran connectades per quatre ponts de fusta. Hi haurà també una plaça central amb estany per a la pol•linització, cultiu de plantes aromàtiques, zona de compostatge botànic, zona de llavors municipal, zona de bioconstrucció i espai d’ombra per a pícnic. Paral•lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme tallers i activitats per a les persones interessades en l’agricultura i l’alimentació ecològica.

  En definitiva, un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel•les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

  Aquest projecte és fruït d’un acord entre l’Ajuntament i propietaris i de la col•laboració conjunta de tècnics municipals, usuaris actuals i dinamitzador dels horts i alumnes en pràctiques.

  Subir