elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs inaugura dissabte la tercera fase de la xarxa d'horts urbans

  Alaquàs inaugurarà el dissabte 29 de novembre la tercera fase de la xarxa d’horts urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. L’acte d’inaguuració tindrà lloc a les 12 hores. Els diplomes acreditatius es lliuraran als adjudicataris aquesta vesprada al Castell d’Alaquàs.

  Amb motiu d’aquesta inauguració, l’Alcaldessa d’Alaquàs, proposarà demà dijous al Ple de la Corporació que aquesta nova parcel·la reba el nom de “L’Hort dels Rioja” en reconeixement a la familia propietària Gil Palop Rioja.

  La primera edil ha volgut destacar el compromís d’aquesta familia amb el poble d’Alaquàs i ha volgut destacar “la seua voluntat i generositat per acordar amb l’Ajuntament d’Alaquàs el fet de destinar les seues parcel·les a horts urbans, una altra manera de mantenir viva i cultivada la terra dels seus pares, dels seus avis. La familia Rioja ha treballat l’horta al llarg de la seua historia i ha assentat el seu habitatge en una zona emblemática, enfront del Castell, a la vora de la sèquia de Benàger. La seua cultura familiar està basada en els valors dels nostres avantpassats”.

  Aquesta tercera fase té una superficie de 8.013 metres quadrats i compta amb un total de 79 parcel·les ubicades junt a la primera fase coneguda com l’Hortet de Ramon. Com en la primera fase, els horts han estat adjudicats per un període de dos anys. Un total de 25 parcel·les estaran destinades a pensionistes, 40 a persones aturades, 10 a públic en general i 4 a associacions i col·lectius.

  La primera i tercera fase estaran connectades per quatre ponts de fusta. Hi haurà també una plaça central amb estany per a la pol·linització, cultiu de plantes aromàtiques, zona de compostatge botànic, zona de llavors municipal, zona de bioconstrucció i espai d’ombra per a pícnic. Paral·lelament a la seua posada en marxa, l’Ajuntament durà a terme tallers i activitats per a les persones interessades en l’agricultura i l’alimentació ecològica.

  En definitiva, un total de 18.000 metres quadrats per a l’hort i més de 150 parcel·les formen la Xarxa d’Horts Urbans, un compromís de l’Ajuntament d’Alaquàs per a aquesta legislatura. La seua dotació ha estat fruït d’un acord entre l’Ajuntament i els propietaris veïns i veïnes d’Alaquàs, que han realitzat un gran esforç per a la posada en marxa d’aquesta iniciativa que pretén fomentar la participació ciutadana, el desenvolupament sostenible, l’educació ambiental i la recuperació de l’agricultura tradicional i ecològica, promovent les relacions i l’intercanvi generacional.

  Aquest projecte és fruït d’un acord entre l’Ajuntament i propietaris i de la col·laboració conjunta de tècnics municipals, usuaris actuals i dinamitzador dels horts i alumnes en pràctiques.

  Subir