11 de abril de 2021 11/4/21

Alaquàs exigeix millores en el transport públic

  • L’Alcaldessa d’Alaquàs, a petició de l’Associació de Veïns Blasco Ibáñez d’Alaquàs, presenta al Ple de la Corporació Municipal una moció per demanar solucions als problemes que pateix Alaquàs en transport públic

L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha presentat al Ple de la Corporació Municipal una Moció d’Alcaldia per exigir solucions immediates als problemes que parteix el municipi en transport públic. L’acord reprodueix literalment la proposta realitzada per l’Associació de Veïns Blasco Ibáñez d’Alaquàs i altres entitats d’Aldaia i Xirivella i que la primera edil ha volgut fer seua per continuar reivindicant un millor servei que done solució a la falta de comunicació d’aquests municipis, tant amb la ciutat de València com amb la resta de la comarca i l’àrea metropolitana.

Per a la primera edil, “el transport públic és un tema greu que venim patint des de fa anys a Alaquàs on la discriminació i l’agravi comparatiu amb altres municipis és més que evident. La deficient comunicació del nostre municipi fa que per als alaquasers i alaquaseres, arribar a València ens cost el doble de temps i diners”.

Per la seua banda, l’Associació de Veïns Blasco Ibáñez ha deixat ben patent la molèstia generalitzada en tota la població per la deficient comunicació que pateix Alaquàs i han volgut expressar l’agraïment a tots els partits polítics que formen part de la Corporació Municipal per aprovar la moció.

L’Associació ha assegurat a més “que les reunions mantingudes fins al moment amb els responsables de transport de la Generalitat Valenciana pareixen haver servit tan sols per a donar-nos llargues i presentar-nos propostes del tipus tren orbital, tren de guiat òptic o trens llançadora, fins a la connexió de metro més pròxima i que mai han complit”.

En la moció presentada arran de la proposta de les Associacions de Veïns d’Alaquàs, Aldaia i Xirivella es deixa patent el malestar generalitzat per les nul·les inversions del govern de la Generalitat Valenciana en transport públic i conclou que “els serveis de transport públic d’aquestes tres poblacions són deficients i cars”. El text incideix en l’autobús, com a únic transport públic, tot i destacant que “cada any empitjora per la reducció del servei i les freqüències de pas, vehicles envellits i la pujada del bitllet senzill”. La primera edil recorda també, de la mateixa manera que ho fa l’acord, que una de les reivindicacions històriques és l’arribada al metro “que és l’única solució definitiva i objectiu prioritari de les nostres reivindicacions”.

A través d’aquesta moció, i tal i com s’explica al text presentat per les associacions, es sol·licitarà la implantació de l’abonament transbordo i abonament deu amb l’objectiu d’abaratir l’alt cost que els veïns i veïnes ha de suportar així com també la incorporació de les tres poblacions a la xarxa metro de València (FGV) i una major freqüència i millor coordinació en el pas d’autobusos. La moció exigeix també que la línia C3 de RENFE arribe a l’estació del nord de València així com una adaptació tarifària i mecanismes d’accés amb els títols de viatge amb FGV, EMT i Metro Bus.

Amb la presentació d’aquesta moció, l’Ajuntament d’Alaquàs adquireix també el compromís d’estudiar la viabilitat de la creació d’un carril bus per tal d’agilitzar i donar preferència de pas al transport públic. Com a última proposta, i arran del conveni signat entre la Confederació d’Associacions de Veïns i Consumidors de la Comunitat Valenciana i la Coordinadora de Plataformes en Defensa de les Persones Aturades, l’Ajuntament acorda realitzar també un estudi en profunditat per valorar la viabilitat d’un abonament o targeta de transport gratuït per a les persones aturades d’Alaquàs sense cap tipus de prestació.

Subir