elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs elegeix el seu Consell de Xiquets i Xiquetes

Alaquàs elegeix el seu Consell de Xiquets i Xiquetes
  • 2.345 escolars trien els vint-i-un xiquets i xiquetes de tots els col·legis d’Alaquàs que formaran part del nou Consell

MÁS FOTOS
Alaquàs elegeix el seu Consell de Xiquets i Xiquetes - (foto 2)
Alaquàs elegeix el seu Consell de Xiquets i Xiquetes - (foto 3)

El Castell d’Alaquàs s’ha constituït hui en col·legi electoral per acollir les eleccions al Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs. Un total de 2.345 xiquets i xiquetes d’entre 6 i 12 anys han triat amb el seu vot els vint-i-un representants que enguany formaran part del nou Consell de Xiquets i Xiquetes d’Alaquàs.

Després d’una participativa campanya electoral duta a terme en cadascun dels centres escolars d’Alaquàs, els alumnes han triat com a nous representants tres alumnes per col·legi. Del Bonavista han resultat elegits: Nerea Zafra Martínez, Jesús Cano Villena i Míriam Morenete Tejedor. Del González Gallarza, Joan Villena Herráiz, Aitana Valcayo Martínez i Marcos Gómez Martínez. De l’Olivar I, Estela Canales Cànovas, Juan Martín Andrés i David Adrià Ibor. Del Ciutat de Cremona, Francesca Brull Muñoz, Belén Minuesa Maestre i Celia Ramos Moya. Del Madre Josefa Campos, Ángel García Alonso,Rebeca Sáiz Castellano i Lucas Martín Martínez. Del Sanchis Almiñano, Marina Martínez Martínez, Ángel Sancho Cuenca i Andrea Martínez del Fresno. Del Vila d’Alaquàs, Laura Andrés Carrión, Mario Cisneros Ruíz i Raquel Ortiz Martínez.

El nou Consell de Xiquets i Xiquetes, que es constituirà el proper 8 d’abril al Castell d’Alaquàs, servirà per informar i assessorar l’Ajuntament d’Alaquàs sobre les inquietuds i les necessitats de la infància, realitzant, així, les seues propostes d’actuació i plantejant suggerències i idees que els permeten participar i intervindre en les assumptes municipals.

El Consell de Xiquets i Xiquetes va nàixer l’any 2002 amb l’objectiu de dotar els i les més joves de la ciutat d’un marc per a expressar les seues preocupacions aportant valoracions i propostes per contribuir en la construcció, desenvolupament i millora d’Alaquàs. Aquesta és la quarta edició d’aquest organisme que està presidit per l’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos.

Des de l’Ajuntament d’Alaquàs, conscients dels drets a la llibertat d’expressió i a la participació que s’arrepleguen en la Convenció Internacional dels Drets dels Xiquets i Xiquetes de les Nacions Unides, vol continuar recolzant aquest projecte per tal de donar veu pròpia als més joves de la ciutat. De fet, des que el Consell està en funcionament, ara fa dotze anys, el Consistori s’ha fet ressò de les preocupacions dels menors materialitzant-les en l’execució de diferents projectes, a proposta del Consell de Xiquets i Xiquetes.

D’entre aquests projectes cal destacar la participació en projectes urbanístics com el Parc del Dijous, el poliesportiu del Terç, la peatonalització d’espais pròxims a col·legis, la xarxa de carril bici, l’augment de la il·luminació en parcs i alberedes, la instal·lació de més fonts, millora vial, campanya de neteja d’excrements de gossos, horts urbans, festes i actes públics.

Subir