elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Valencià

Alaquàs celebra amb èxit la primera jornada sobre agricultura sostenible

Alaquàs celebra amb èxit la primera jornada sobre agricultura sostenible
  • L’intercanvi de llavors tradicionals per promoure la cultura i varietats agrícoles i la Fira Ecològica van centrar les activitats

MÁS FOTOS
Alaquàs celebra amb èxit la primera jornada sobre agricultura sostenible - (foto 2)

Alaquàs va celebrar amb èxit de participació el passat dissabte la primera Jornada d’Intercanvi de Llavors tradicionals i la primera edició de la Fira Ecològica d’Alaquàs, un encontre gratuït i obert al públic amb l’objectiu de fomentar la biodiversitat i l’agricultura sostenible. Aquesta activitat s’emmarca dins de la programació encetada pel Consistori per tal de promocionar la xarxa d’Horts Urbans d’Alaquàs i oferir ferramentes i formació als seus usuaris per tal de millorar la seua experiencia.

La jornada va tindre lloc el passat dissabte 15 de febrer de 10 a 14 hores al Castell d’Alaquàs amb l’objectiu de fomentar la recuperació de la cultura i varietats agrícoles d’aquesta zona, donant a conèixer als i les assistents la riquesa del patrimoni genètic agrícola valencià i mostran la gran diversitat en varietats locals de cultius, a més de promoure l’intercanvi de llavors entre agricultors però també entre particulars.

D’aquesta manera, els i les participants van poder dur a la jornada les seues pròpies llavors tradicionals arreplegades i transferides durant generacions per tal de poder intercanviar-les amb altres assistents a l’event. L’intercanvi va tindre lloc de 12 a 14 hores, després de la xerrada Importància i obtenció de llavors tradicionals a càrrec de Manuel Figueroa Zapata, de Cooperativa Verde.

Paral·lelament a l’intercanvi de llavors, el Castell va acollir la primera Fira Ecològica d’Alaquàs, on els productors, comerciants, associacions i particulars de productes ecològics d’Alaquàs van exposar i donar a conèixer els seus projectes per tal de poder comercialitzar-los amb l’objectiu de crear una xarxa de productes ecològics a Alaquàs.

Alaquàs va inagurar el passat mes de novembre la primera fase de la Xarxa d’Horts Urbans, una iniciativa de l’Ajuntament d’Alaquàs per tal de fomentar entre la ciutadania la pràctica de l’agricultura i oferir als veïns i veïnes la possibilitat de gaudir d’un hort urbà. Áquesta primera xarxa té un total de 76 parcel·les ubicades en la parcel·la rústica anomenada “L’Hortet de Ramon”, en la partida de la Sequieta, junt a les instal·lacions municipals esportives del Terç i té una extensió en esta primera fase de 7.688 metres quadrats. Aquestes parcel·les van ser adjudicades mitjançant un sorteig públic per a un període de dos anys i fan ús d’elles els centres centres educatius d’Alaquàs, l’Associació de Minusvàlids Artesans AMIAR, els jubilats i pensionistes, les persones aturades que ho sol·licitaren i el públic en general que va voler participar.

Subir