12 de julio de 2020 12/7/20

Alaquàs bonificarà a les empreses que generen llocs de treballs

Alaquàs bonificarà a les empreses que generen llocs de treballs - (foto 1)

  L’Ajuntament d’Alaquàs bonificarà a partir de 2016 a les empreses que generen llocs de treballs. El Ple de la Corporació Municipal va aprovar ahir per unanimitat una modificació en les Ordenances Fiscals per tal que les empreses es puguen beneficiar de noves bonificacions amb l’objectiu de fomentar la creació d’ocupació.

  L’Alcaldessa d’Alaquàs, Elvira García Campos, ha destacat que l’Ajuntament d’Alaquàs continua apostant de manera clara i decidida per la creació d’ocupació i la baixada d’impostos. En aquest sentit ha recordat que aquesta iniciativa segueix la línia de la “política d’ocupació i treball duta a terme en els últims anys per aquest Ajuntament en la qual el foment del treball i l’ajuda a les empreses han estat objectius primordials i que se sumen a altres iniciatives com la posada en marxa de la Borsa de Treball a través de la qual s’han contractat un total 420 persones, l’organització de cursos de formació per a l’ocupació o la baixada d’impostos entre altres”.

  L’Ajuntament d’Alaquàs incentivarà la creació de treball bonificant totes aquelles obres de construcció o reforma que duguen aparellades la creació d’ocupació. En aquest sentit, el Consistori contempla una bonificació en l’Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO), que podrà arribar a ser de fins un 75% tot i depenent dels llocs de treballs que es generen. També es podran beneficiar d’aquestes ajudes els autònoms. A més, s’aplicarà també una bonificació d’aquesta taxa que podrà arribar als 1.500 euros per a aquelles llicències d’obres que fruït del Pla General d’Ordenació Urbana, necessiten d’un estudi d’intervenció arqueològica.

  Les modificacions de les Ordenances Fiscals contemplen també noves bonificacions en l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE). Cal destacar que totes les empreses ubicades als polígons industrials d’Alaquàs tindran una reducció del 5% en la seua quota municipal i que totes les empreses que generen ocupació tindran una bonificació d’aquest impost que pot arribar fins el 50%. En el cas d’empreses de nova creació, s’incrementen respecte al passat any les bonificacions per al tercer, quart i cinqué any d’activitat i s’incorpora també una bonificació d’aquest Impost per a aquelles empreses que estableixquen un pla de transport amb l’objecte de reduir el consum d’energia i les emissions causades pel desplaçament al lloc de treball.

  Pel que fa a la taxa d’atorgament per llicència, l’Ajuntament ha decidit reduir-la en un 25% en el cas d’activitats innòcues o de declaració responsable.

  Subir